maanantai 25. lokakuuta 2010

Tallilla tapahtuu

"Mä oon nakuna.."
Täällä mitään tapahdu, kunhan aloitin raflaavalla otsikolla, kun niiden keksiminen yleisesti ottaen on niin pirun hankalaa. Hahhahhaa.

Nyt kun olemme päässeet yli huikean hauskan avauksen, siirrytäänpä asiallisempiin aiheisiin. Minja palasi nopeasti kävelevien kirjoihin, itse ontuma ei itse asiassa kestänyt montaa päivää, mutta skeptisenä uskoin sen olevan kipulääkkeen aikaansaannosta. Kuurin loputtua ei mitään oireita kuitenkaan ilmennyt, ja parin sairastarhapäivän jälkeen siirryttiin ihan normaaliin elämään ilman jälkeäkään mistään. Hienoa! Mimmu valmistautui hurjaan talveen kasvattamalla hurjan talviturkin, joka ei minun työaikoihini sovi. Saman ongelman edessä kuin viime keväänä, siis: ratsastaa on pakko päivällä ennen töihin menoa, eikä mammuttikarvan kuivattaminen tarhauskelpoiseksi mahdu tähän yhtälöön, eikä myöskään parin tunnin tarhausaika aamulla tule kuuloonkaan. Ei siis muuta kuin klipperiä lainaksi ja kone surisemaan! Jäljellä ei voi paljon ylpeillä mutta ajaa se asiansa..

Tosiratsunnäköisen hevosen omistajana olikin kiva lähteä lauantaina Hartwall Areenalle katsomaan niitä ihan oikeita tosiratsuja. Lievä skeptisyys ja vastarannankiiskiasenne show'ta kohtaan (takanahan on kolme Hissiä kestänyt boikotti) haihtui nopeasti, upeita kisasuorituksia ihastellessa. Kun koko Areena (ennätysyleisöllä!) pidätti hengitystä ja eli mukana jokaisen esteen Juulin ja Escapen hypätessä GP:ssä... Ei siitä tunnelmasta paljoa voi parantaa. Expo oli odotettavan vaatimaton mutta eipä ostoslistallakaan ollut mitään erikoisempaa. Mukaan tarttuikin vain kaksi kirjaa, odottamani uutuus, Eerika Häkkisen ja Johanna Viitasen Pieni kauhukauppa ja muita mielikuvaharjoituksia, sekä George Morrisin Taitava ratsastaja - Alkeista esteille (en kyllä meinannut suunnata sinne esteille, pysytään alkeissa..), jonka ostamista olen suunnitellut jo pitkään mutta korkean hinnan takia se on jäänyt. Nyt sitten senkin sai Agrimarketin osastolta hintaan 25 euroa :) Päivä oli pitkä (kaksi näytöstä) enkä illalla voinut jäädä aivan loppuun asti vaikka se sydäntä raastoikin, koulu-GP:n viimeisen ratsukon lähtöajan kolkutellessa puoli yhtä oli pakko taipua. Kotimatkaa kun oli vielä ja hevoset vailla iltaruokia*, ja halusin nukahtaa mieluummin omaan sänkyyn kuin rattiin. Kaikkiaan mahtava päivä, ja ensi vuonna kyllä uudestaan, sikäli kun Gordin organisaatioineen vielä onnistuu tämän ihmeen järjestämään.

* Epätyyppillisen vuorokausirytmini ja tallirutiinini vuoksi hevoset kyllä saivat ilta-, tai siis yöruokansa aivan ajallaan, no worries. Ja oli niitä poissaollessanikin ruokittu ;)

Meinasi jo unohtua, mutta onhan tänään myös eräs merkkipäivä. Kaupat Mimmusta tehtiin tasan kolme vuotta sitten! Ratsumäkeen muutimme 1.11.2007.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti