maanantai 17. kesäkuuta 2013

Superhieno kisaponi!

Perjantaina siis huristeltiin menomondeon kanssa kohti Lempäälää, missä odotti tiivis viikonloppu-getaway täynnä groomailua ja hevoselämää. Perjantai-iltana Annika ratsasti kevyesti Minin ja vielä kaksi muuta hevosta, ja tietysti puunattiin ja laitettiin kisakamppeita valmiiksi. Taisi mennä iloisesti joku viisi tuntia tallilla? :D Kyllä uni maittoi tämän rupeaman jälkeen, olihan auton ratissakin jo mennyt useampi tunti, mutta onneksi lauantain aamuherätys ei ollut turhan aikainen.

Viimeistelyjä
Lauantaina suunnattiin tallille yhdeksän aikaan, ja siinä oli vielä pari tuntia aikaa ennen kisapaikalle lähtöä. Pakattiin autot ja valmisteltiin hevoset kaikessa rauhassa, kunnes oli aika lastata ja lähteä matkaan kohti Viitaniemen ratsutilaa. Ajomatka sujui ongelmitta, mutta perille päästessä parkkijärjestelyt tuottivat hieman päänvaivaa, kun varattujen päiväkarsinoiden luokse ei mahtunutkaan enää kahta traikkuyhdistelmää parkkiin (kahden hevosen vetoon kykenevän auton puutteessa kun olimme liikenteessä kahdella autolla), joten minä, Mini ja menomondeo päädyimme parkkiin ihan toiselle alueelle. Onneksi ei ollut kiirettä, joten purkasin Minin kopista ja talutin sen karsinoiden luo, ja kävin sitten irroittamassa trailerin autosta ja saatiin loputkin tavarat lopulta oikeaan paikkaan. Mini sai vielä huilia karsinassa, kun kävimme hoitamassa kansliamuodollisuudet, odotimme 60 cm luokan radankävelyä ja katsoimme vielä ensimmäisen verryttelyryhmän verkkailun ja muutaman ensimmäisen radan. Sitten pouni kuntoon ja tositoimiin!

Ja kakarahan oli tositoimissa elementissään. Käytös ja asenne oli ihan super, mitään ei kyttäillyt tai jännäillyt. Verkka sujui hyvin ja Mini olikin jo ryhmänsä toisena lähtövuorossa, joten pääsi melkein heti radalle. Hienosti sujui myös varsinainen suoritus, puhtaasti läpi molemmat vaiheet! Aikaa ei luonnollisesti yritettykään ratsastaa joten sijoitusta ei tullut, eikä kisoista ole vieläkään julkaistu tuloksia joten loppusijoitus ei ole selvillä. Mutta aivan mahtava suoritus niin Miniltä kuin Annikalta, hyvää työtä on kersan kanssa tehty ja kisadebyytti sujui erinomaisesti, tästä on hyvä jatkaa :)

Mini pääsi ratansa jälkeen takaisin karsinaan huilimaan ja heinäpaalia mussuttamaan, kun Annikalla oli vielä 70-80 cm ja 90-100 cm luokassa toinen hevonen ratsastettavana, joten groominhommat jatkuivat minulla. Kisapäivä venähtikin aika pitkäksi, mutta ei sentään aivan tuloksetta, kun Annika sijoittui toiseksi 70-80 cm luokassa, joten kaiken kaikkiaan oli erittäin onnistunut päivä. Takaisin tallilla taidettiin olla joskus kahdeksan aikaan, ja vielä oli edessä hevosten ja varusteiden purku ja hoito, koppien siivous ja muut järjestelyt. Lähdin vielä illan päätteeksi ajamaan kotiin, ja niin sitä lopulta kahden aikaan pääsi kömpimään omaan sänkyyn..

Nyt kun Minin kisakäytös ja -ratsastettavuus on todettu toimiviksi, seuraavaksi oli ajatuksena startata aluetasolla. Pidän teidät ajan tasalla ;)

2 kommenttia: