torstai 7. maaliskuuta 2013

Toivepostaus: Varusteet jotka haluuuuun..

Anonyymi lukija toivoi taannoin tätä postausta, joten pykätään alta pois :) Siispä, varusteita joita himoan ja haluan, viis siitä, tarvitsenko.. Siis minähän en tarvitse mitään. Oikeasti.

Glengordon Ariel on blogissa tutuksi käynyt vouhkaamisen kohde ja edelleen tukevasti sen varustehimopuntarini ehdoton kärkisijan hallitsija. Olen jo vuosia ihaillut GG:n suitsia niiden upean muotoilun takia ja kun Equality Line ilmoitti viime kevään uutuushannoverilaiset, en tiennyt miten päin olla: ne vain on pakko saada! Valitettavasti niitä halusivat vähän muutkin, eikä Suomen kamaralla niitä tiettävästi kukaan ole myynyt, pelkkää otsapantaa vain. Heppatarvike on luvannut sellaiset hankkia, mutta uuden erän saaminen on aina vain siirtynyt, lopulta syksyltä tälle keväälle. Ehkä jo pian? Arielissa erikoisinta on hannoverilaisen turpahihnan muotoilu, joka on silmiähivelevän elegantti ja esteettinen (ja sopii varmasti hyvin suomenhevoselle, kun ei "pidennä" päätä samalla tavalla kuin tavallinen remppa). Pisteenä i:n päälle upea, muotoiltu helmiotsapanta. Arielin metsästys on ollut voimia kuluttava koitos, mutta toivottavasti pian saan ne hipelöitävikseni!

Jos ihan totta puhutaan, Ariel on tällä hetkellä ainoa sellainen varuste, jota aivan pakkomielteisesti himoitsen, ja jonka hankkiminen on vielä realistista ja hyväksyttävää.

Vähemmän realistista ja hyväksyttävää on se, että vaikka omistan jo kahdet Freejump SOFT'UP Pro-jalustimet, haluaisin vielä ne musta-punaiset. Tiedän, että tässä ei ole mitään järkeä. Täysmusta Freejump käy kaiken kanssa, eikä loppujen lopuksi ole edes kovin huomiotaherättävä tapaus. Kahdet jalustimet voin vielä edes teoriassa perustella, onhan minulla kaksi satulaa (jos kohta Freejumpien vaihtaminen satulasta toiseen käy silmänräpäyksessä, mutta ei nyt oteta sitä huomioon). Mutta kolmet? Ei. Ei. Hinta on ulkomailta tilattunakin sen verran karu lukema, että tätä ei yksinkertaisesti tule tapahtumaan. Onneksi tämänhetkinen elämäntehtäväni Minin luksuselämän sponssaajana ei salli tällaisia heräteostoksia muutenkaan.

Sydän jätti pari lyöntiä välistä myös, kun Eskadronin tämän vuoden kesämalliston ensimmäiset kuvat tulivat julki SPOGA-messuilta. Pirteästä vihreästä viis, mutta mariini, harmaa ja uusi lempivärini punainen, kaikki samassa Eskadronin mallistossa upeina yhdistelminä? En kestä! Haluaisin oikeasti kaiken huovista ja loimista lähtien, mutta kaksi asiaa on, jotka oikeasti on pakko saada: upea harmaa-sininen dralon-loimi sekä vanhan uskollisen harjakassin tilalle uuden, sinipunaisen komistuksen. Kun uusi mallisto tipahti Calevolle tilattavaksi, hiirikäsi leijui jo uhkaavasti tuotteen jos toisenkin yllä, mutta yritän vielä malttaa mieleni.. ;)

Listaa voisi tietysti jatkaa vaikka millä custom-Equiline-huovilla ja muilla ihanuuksilla, mutta koska ne eivät ole niin palavasti mielessäni, tässä ne tärkeimmät mutta ah-niin-järjettömät "mutkun mä haluuu-uuuuuun...." :D

Shoppailusta puheen ollen, viikonloppuna on vuorossa taas Helsinki Horse Fair! HHF on muodostunut jo itsellekin perinteeksi, kolmatta vuotta järjestetään ja kolmatta kertaa paikalla. Tampereen messuja kaikki kehuvat isommiksi ja paremmiksi, mutta ainakin niin kauan kun ne ovat kokematta, on HHF tarjonnut mielestäni oikein hyvän setin. Tampereellekin taitaa tänä vuonna lopultakin päästä, kun siellä se yksi Miniponikin odottelee saman matkan varrella.

15 kommenttia:

  1. Ahhhahhaa, vähänkö nauroin XD. Nää "pakko saada"-varusteet ja selittelyt on ihan parhaita. Onhan nuo suitset kyllä upeat.

    Tiiätkö mitä minulle kävi. Ostin unelmasuitset: stübbenin ihanat tummanruskeat suitset ohuilla remmeillä. Unelmasuitsissani kun on mahdollisimman ohuet remmit. No, ne on olemassa, kertaakaan en ole käyttänyt. Ja nyt kun tarkemmin mietin en pidäkään semmosesta puolipyöreestä otsapannasta ja turpahihnasta, haluaisinkin täysin litteät semmoiset XD. Mutta hei haloo, mitä järkeä haaveilla mistään suitsista kun en noitakaan käytä. *piipittää* mut ku ne on niin ihanii..

    Kyllä tästä varustelupuolesta huomaa että hevostelu on naisten harrastus ;). Herranpieksut onko missään muussa lajissa näin paljon eri varusteita? En usko!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hevostarvikeaddiktio on julma sairaus! Tuskin tosiaan lienee kovin montaa lajia jossa pääsisi tämän kanssa kilpailemaan - ainakaan tässä ns. turhan tavaran määrässä. Joo, esim. satulahuovat on kivoja, mutta ei niitä kymmenittäin tarvitse joka värissä :D

      Ja suitsiahan minulta löytyi viime laskemalta kai seitsemät.. Ainakin..

      Poista
    2. Joo, tää sietäis päästä jonnekkin ennätysten kirjaan. Ratsastus -maailman suurin varusteurheilulaji!

      No jos sulla on seitsemät, niin kyllä mä voin sitten hankkia ne kolmannet ;).

      Poista
    3. Seitsemän oli summittainen arvaus. En uskalla laskea todellista lukumäärää :D Mutta se kuitenkin sisältää mm. koulu- ja estesuitset, sidepullit, länkkärit, ajosuitset ja muutamat ylikasvetut vauva-ajan suitset..

      Poista
  2. Täällä postausta toivonut anonyymi. Tosi kiva että teit tän ja oli nautittava postaus lukea. Miten mennyt ohi kokonaan tuo että oot ostanut toiset FJ:t :D Toi Dralon on aivan ihana! Pitkään ootellu että tulis dralonia tuollaisessa värissä, kun se materiaali on niin upea.

    Harjapussikaan ei hassumpi joskin vähän kahden vaiheilla olisiko tämä http://shop.neumeister-hof.de/products/images/gross/1483-eskadron-cube-bag-zubehoertasche-aqua-teak-mint.jpg laukku jotenkin kätevämpi. Hevosvarusteiden keräily (joo käytän tätä sanaa jotenkin edes puollustellakseni tätä) on kyllä koukuttavaa ja ihanaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun postaus miellytti :D Yritin rajata nämä tuonne oikeasti intohimoisten pimeiden halujen osastolle, jos tätä olisi jatkanut hengessä "no tuokin olisi kiva" kirjoittaisin sitä edelleen! Joo, Freejumpeja on kertynyt jo kahdet, ensin oli musta-siniset ja kun niihin niin kovin tykästyn, tilasin sitten MySelleriasta (vähän Suomen hintoja halvemmat) kokomustat että on koulusatulaankin omansa..

      Keräily onkin pätevä termi, nimimerkillä haaveilen mahdollisimman täydellisestä Eskadronin Fango-Walnut-Sky -kokoelmasta (talvi 2007) ja laitoinkin niistä etsintäkuulutuksen FB:n merkkivarustekirppikselle! Siis kun ennestään niitä on vain kaksi huopaa ja pintelit..?

      Poista
    2. Hahaa, keräily kuulostaakin todella hyvältä, saatan ruveta kanssa käyttämään sitä ;). Minun intohimo on koulutusköydet! Hyvän köyden tuntuma, ah, ei ole parempaa :D

      Poista
    3. Heh keräily on varsin mainio oikeutus tälle :D

      Poista
    4. Hyvää koulutusköyttä olenkin itse asiassa vailla, on vain noita riimujen mukana hankittuja Silver Tippejä mutta ne on aika köykäisiä; ei sitä hyvää, sopivan painavaa tuntumaa ole. Vastikään Vepsän demossa vähän parempia oli myynnissä mutta kun ei ollut käteistä matkassa..

      Poista
    5. Paras koulutusköysi minkä olen tavannut, on tämä http://www.scanarab.net/verkkokauppa/product_details.php?p=786

      60€
      Muut silver tipit oli minullekin pettymyksiä :(, liian kevyitä.

      Poista
  3. Joo kattelin ensin että aika vähän noita kun mietin omaa vastaavaa listaa jossa nyt ois ihan kaikki :D Oikeastihhan en myöskää tarttis kuin rintaremmimartingaalin ja sopiva on Prestigeltä jo kiikarissa. Josko Tren hevosmessuilta löytyisi moinen. Jos ei niin varmasti 100 muuta houkutusta. Eskalla tosi ihania vanhoja kokoelmia. Joskus löytää ebaysta myynnissä niistä kamoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingin messuilla muistin jo unohtuneen intohimokauteni, PUNAISEN lakkanahan.. Mutta tästä lisää seuraavassa postauksessa ;D

      Poista
  4. http://www.horsemeup.se/index.php/varumarken/glen-gordon/ariel-trans-m-remontnosgrimma.html

    Tommoset löysin, ootko tuolta sivulta aatellut tilata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi perhana minkä teit :D Joskus yritin vähän etsiä ruotsalaisia verkkokauppoja jotka toimittaisivat Suomeenkin, mutta enpäs onnistunut löytämään, enkä paneutunut asiaan sen suuremmin kun Heppatarvike on luvannut ne hankkia kunhan ovat maahantuojalla saatavilla. Ja siis minähän en *tarvitse* suitsia, minä *haluan* suitset.. Mutta nyt pitää varmaan tilata, jos vaikka ehtisivät hyvällä tuurilla ennen Miniponin tulevaa kouluklinikkaa, oi oi..

      Poista
  5. Sattui tuossa perus "laitan kaiken mahdollisen ostoskoriin ja haaveilen" kierroksella nuo silmään. Upeat kyllä ja ovat ihan tarpeelliset (jollain logiikalla :D) Jos lohduttaa yhtään niin itsellekkin sattui tässä hiiieman lipsahdus kun lähdin hakemaan jalkkarihihnoja. Mukaan tarttui döbertin bling panta mustilla kivillä (mut ku tartten sen kankiin!) ja stubbenin suitsipussi (mut ku vanha on liian pieni ja ruma) Näitä sattuu...

    VastaaPoista