perjantai 17. elokuuta 2012

Jalustimilla on eroa


Otsikon lausuhdusta en olisi koskaan uskonut suusta päästäväni. Minulle jalustin on aina ollut vain jalustin, yksinkertainen perusvaruste, jonka funktionaalisuus pääasiallisesti ylittää ulkonäkökysymykset. Esimerkiksi Jinit eivät ole koskaan omaa silmääni miellyttäneet, ja hinta on hirvittänyt minut kauas pois myös muunmuassa kaiken maailman Prestige-jalustimien luota. Sehän on vain jalustin. Ei sen kuulu näyttää miltään.

Kaikki muuttui kun ensimmäisen kerran näin FreeJumpit. Persoonallinen ulkonäkökin puhutteli, mutta näissä oli myös ihan oikeasti ideaa. Innovatiivinen muotoilu tekee sen, että näihin jalustimiin pitäisi olla käytännössä mahdotonta jäädä tippumistilanteessa kiinni. Ulkosivu on joustavaa materiaalia ja taittuu jos siihen jää roikkumaan (lisäksi, kun näitä käyttää tavallisten jalustinhihnojen kanssa, jos jalustin pääsee kääntymään, se irtoaa helposti jalustinhihnasta). Nuoren hevosen kanssa ei yhtään hullumpi investointi siis, kun ovat todelliset turvajalustimet. Se investointipuoli sai minut vielä puoleksi vuodeksi empimään ostoa - hintaahan näillä on karvan alle 300 euroa..

No eilenhän sitten repäisin ja pari musta-sinisiä Soft'Up Pro -jalustimia muutti minunkin varustekokoelmaani täydentämään, kun ne 249 euron (minua vieläkin pyörryttää kun ajattelen asiaa..) "huikeaan alehintaan" sai Heppatarvikkeesta. Synttärilahja itselleni, perustelin. Ne ovat turvalliset, perustelin. Viekää minut hoitoon, en perustellut. Tänään sitten ratsastamaan hieman skeptisin aattein. Voivatko ne nyt niin erikoiset olla?

Todellakin voivat. Jalka liimautui niihin kiinni, leveä, pienin "nastoin" varustettu jalkalaatta piti siitä huolen. Ne olivat tukevat, ne olivat ihanat, jalka lepäsi niissä ja löysi vaivatta hyvän asennon. Vau. Onko tuo elämys 249 euron väärti, sitä en osaa sanoa, en osaa enkä halua nyt käsitellä sitä puolta miten älytön ostos nuo olivat - mutta sen voin sanoa, että jalustimilla on eroa. Ja jos näitä saisi vähän sirompana mallina, varmasti ostaisin koulusatulaan omansa.

Edit: Koska tähän postaukseen puskee spammirobottiviestejä jostain syystä ihan jatkuvalla syötöllä, kommentointi on poistettu käytöstä koska en jaksa niitä koko ajan poistaa..

14 kommenttia:

  1. Jalustimissa ON eroja! Matkaratsastuksessa pitkillä matkoilla on melkein elinehto tuollainen leveä jalustin! Siinä jalka lepää hyvin ja leveys tasaa painoa suuremmalle alueelle jalanpohjassa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskottava se on! Voin vain kuvitella miten jumalaiset nämäkin ovat pidemmällä maastolenkillä, kun jo vähän kentällä hölkkäillessä fiilis oli tämä :)

      Poista
  2. "Viekää minut hoitoon, en perustellut", ahhhah :D!!! Melko tyyris ostos, mutta pitäähän itseään välillä hemmotella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti nämä on hintansa väärtit.. Mutta eipä se vaadi kun sen yhden "läheltä piti" -tilanteen jonka jälkeen voi miettiä, miten olisi käynyt tavallisilla jalustimilla. Toki turvajalustimia on *hieman* edullisempaakin kategoriaa olemassa, mutta pitää edes yrittää perustella.. ;)

      Poista
  3. Go on go Krista! Nyt ymmärrät miksi panostin prestige jalustimiin ne sopivat täydellisesti minun jalkoihin... <3 ah ihanat prestiget!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annikki anonyymi arvaan ma.. ;) Kyllä, nyt ymmärrän, vaikka hintaa en vieläkään ymmärrä. Ja nää on sentään turvajalustimet, Prestiget ei..

      Poista
  4. Ihan mielenkiinnosta kysäisen että mites tuo kestää kaikenmaailman sivuloikat ja u-käännökset? Siis, siinä kun täti jää arpomaan sille toiselle jalustimelle että löytyykö vielä tasapaino vai jatketaanko suoraan maahan sivulta... Antaako tuo jalkkari silloin periksi eikä tue tätiä? :D En ole perehtynyt noihin, joten hölmöyttäni vain esittelen ihan jukisesti! :D
    -M

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tositilanteessa ei ole vielä testattu.. ;D Mutta kädessä väännellessä nuo joustavat sivut tuntuvat melko jämäköiltä, eivät ole mitään ihan itsekseen lerpsuvaa kumia, vaan jotain yliteknistä muovimateriaalia. Kuinka paljon vääntöä se sitten kestää ennen taipumista, en tiedä, mutta onhan sivusta avonaisia turvajalustimia ollut "aina": vrt. perinteiset kuminauhajalustimet, jotka kyllä paukahtavat auki pienestäkin kontaktista. Mahdottomasti nojailua ne tuskin kestävät, niin hifejä jalustimia ei taida kukaan vielä olla keksinyt, että erottaisivat koska täti on oikeasti pulassa ja koska täti tahtoo vielä yrittää roikkua kyydissä :D

      Poista
  5. Voi itku kun nuo ovat niin tautisen kalliit enkä valovuosiin raaski varmaan laittaa tuollaista summaa jalustimiin :( Oon kuullut noista niin paljon hyvää, varsinkin kuinka jalustin pysyy siinä missä kuuluukin.

    VastaaPoista
  6. Hei!

    Itsellänikin on herännyt mielenkiinto näihin jalustimiin, vieläkö olet yhtä tyytyväinen ostokseesi mitä kirjoituksessasi kerrot :)?
    Oma varsani kääntyy pian kolmevuotiaaksi, joten ratsastus alkaa tulla ajankohtaiseksi -ja ennenkaikkea mietityttää tuo turvallisuus esim. maastoillessa.

    Näiden hintahan on edelleen melko huima, joten siksi yritän perustella itselleni miksi minunkin pitäisi nämä hankkia ;) Oletko hypännyt jalustimilla? Itselläni myös haaveena matkaratsas tulevaisuudessa, joten nämä olisi varmasti passelit siihenkin lajiin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, edelleen kyllä pidän näistä kovasti, pitäisikin kirjoittaa joku raportti näin muutaman kuukauden käytön jälkeen :) Itse asiassa ihastuin niihin niin paljon, että ostin myös toiset kappaleet koulusatulaani.

      Vieläkään ei ole jalustinten todellisia turvaominaisuuksia tarvinnut käytännössä kokeilla (*koputtaa puuta*), mutta tosi tukevat ja mukavat jalassa ovat, ja hyvällä pidolla ja tuntumalla tuovat sopivasti lisäturvaa pienissä sivuliikkeissä. Hypännyt en näillä (kun en vielä "varsallakaan") ole mutta ihan huippuesteratsastajillahan näitä nyt paljon näkee: HIHS:ssäkin sai olla sormi ojossa "Freejumpit, Freejumpit, taas Freejumpit" joten uskon että siihen hommaan soveltuvat ;) Maastolenkeillä ovat todella mukavat leveän jalansijan takia, ja nyt talvella arvostaa myös sitä kun eivät ole metallia, niin jalka jäädy niin pahasti.

      Suomen hintoja hieman edullisemmin jalustimet saa ulkomailta, ne toiset omani tilasin täältä: http://www.myselleria.com/P3145-free-jump-system-soft-up-pro

      Poista
    2. Kiitos sinulle vastauksestasi! (olen siis sama anonyymi kuin yllä).. Uusi postaus aiheesta on varmasti tervetullut lukijoiden puolesta -näistä kun löytyy yllättävän vähän käyttäjäkokemuksia netistä :)
      Kestävätköhän nämä ihan pakkastakin normaalisti, etteivät napsahda yhtäkkiä poikki :D?

      Poista
    3. Pitää laittaa postaus työn alle, on pari muutakin "tuotekokeilua" raportoimatta mutta kun pitäis ottaa kuvia ja mutkun mutkun.. :P

      No totisesti ainakin toivon, että kestävät pakkasta ;D

      Poista
  7. Kiitos tämän sun postauksen, olen elokuusta asti himoinnut tällaisia, vaikkei mulla ole edes ratsastettavaa hevosta.

    Tänään sitten tein Sen. Ostin Ne. Lilat Freejumpit. Apua, voisin niin allekirjoittaa ton sun perustelu-kohdan.... Eli mekin odotamme nyt käyttäjäkokemuksia! :D

    VastaaPoista