keskiviikko 1. elokuuta 2012

Taas on aika töppösten?

Tämänpäiväisen, ensimmäisen vähän pidemmän maastoköpöttelyn jälkimainingeissa tulin taas miettineeksi kavioasioita. Itse lenkki meni hienosti, vajaan 5 kilometrin tallustelulla kuljimme ensin asfalttitien laitaa vähän matkan päässä sijaitsevalle metsätielle. Autoja kohdattiin mennen tullen, mutta Mini ei niille korvaansa kääntänyt :) Hiekkatielle päästessä ravailtiin vähäsen ja otettiin pätkät laukkaakin sekä pois- että kotiinpäin. Kyllä sitä vähän pitää olla ylpeä kolmevuotiaasta kakarasta, joka on (yksin!) maastossa fiksumpi kuin moni aikuinen hevonen..

Random kesäkuva
Mutta niihin kavioihin. Minihän on toistaiseksi ollut kengättä, eikä tähän astinen pehmeällä hiekkakentällä työskentely ole antanut aihetta ajatella asiaa sen enempää. Nyt kun tarkoituksena on keskittää liikutusta maastoon, missä meilläpäin pohjat ovat kovia ja kivisiä, pitää ruveta kiinnittämään huomiota kavioidenkin kestävyyteen. Näennäisesti helpointa olisi tietysti lyödä varsalle kengät jalkaan, ja sillä hyvä. Minun tekisi kuitenkin mieli jatkaa kengättömyyden kanssa. Minin emän kanssahan kokeilimme kengättömyyttä reilun vuoden verran erittäin positiivisin kokemuksin. Bootseja käytettiin talvella nastojen kanssa ja kesäaikaan pidemmillä maastolenkeillä. Muuten tamma sai olla paljain varpain - ja miten helppoa se olikaan, huoletonta yhteistarhausta, ei hokinpolkemia, ei irtokenkiä. En ole himouskovainen minkään ideologian suhteen eikä kengättömyys tee tässä poikkeusta (tarkemmin ajatuksia asiasta voi lukea tästä postauksesta), mutta olen aina ollut avoin uusille ajatuksille ja vaihtoehtoisille tavoille tehdä asioita. Kavio voi paremmin kengättä, jos kaviolle se mahdollisuus annetaan. Eli olosuhteet kohdilleen, ja tarvittaessa suojaa liiallista kulumista vastaan.

Nyt sitten seuraillaan, tarvitaanko sitä suojaa. Jos kengättä jatketaan, tarvitaan bootsit kuitenkin viimeistään talveksi, jotta saadaan nastat alle. Minillä on hyvin erimalliset ja myös vähän pienemmät kaviot kuin emällään, joten sen vanhat bootsit sille tuskin sopivat. Pitänyt jo pidemmän aikaa nuo Cavallo Sportit laittaa myyntiin, mutta jos nyt aktivoituisi sen suhteen.. Minin töppösiksi haaveilen Easycaren Gloveja. Pyöreisiin etukavioihin sopisi ehkä Wide-malli ja suipompiin takasiin tavallinen. Taidampa joku päivä mitata kaviot ja tarkistaa täsmäisivätkö mitat, jos sitä vaikka.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti