lauantai 21. toukokuuta 2016

Kenttiskausi käyntiin: NR 14.-15.5.

Viime viikonloppuna polkaistiin Miniponin kenttäratsastuskausi käyntiin Niinisalossa. Kun syyskuun tuttari päättyi kolmeen kieltoon maastossa, oli Linda valinnut kauden avaukseen luokaksi turvallisen harrasteen, jotta saivat hyviä fiiliksiä alle matkalla kohti haastavampia koitoksia.

Perjantai-illan rennot taivuttelut
Kankaanpäätä kohti suuntasin perjantaina, ihanan auringonpaisteen vielä helliessä koko yli nelituntisen ajomatkan ja illan ajan. Valitettavasti keli ei jatkunut samanlaisena koko viikonloppua.. Sateen vuoksi koko viikonlopun kuvasaldo onkin laiskanlainen. Vaikka ihan kaatamalla ei vettä sentään niskaan saatukaan, sitä mieluummin yritti säästellä kameraa kastumiselta, kun kuvausolosuhteiksi oli kuitenkin tarjolla vain tylsää harmautta. Siksi tämän postauksen raapustelukin on jäänyt vähän roikkumaan..

Lauantaina lähdettiin majapaikasta kohti Niinisaloa jo suht aikaisin, Minin starttivuoro oli pitkälle iltapäivään jatkuvan harrasteluokan kouluosion alkupäässä, aamupäivän puolella. Tasaisella suorituksella Harrasteluokan kouluohjelma 2016:n tuloksena 67.895 % ja kahdeksas sija koulun jälkeen.

Matka jatkui rataesteille, missä reipas poni nappasi (vain) yhden puomin matkaansa. Eläinlääkärintarkastuksesta luonnollisesti ongelmitta läpi ja näin ensimmäinen päivä oli pulkassa, tuloksella -52.2 ja yhdeksänneltä sijalta kohti sunnuntain maastoesteitä. Kun matkakumppaninkin suoritukset olivat sille päivää ohi, vietiin hevoset tarhailemaan ja palattiin vielä kisapaikalle kävelemään radat. Kaupan kautta kämpille.. ruokaa.. hevosenhoitoa.. nukkumaan :P

Sunnuntaiaamu jatkui tarhausten ja syöttöjen jälkeen vielä makeilla unilla, kunnes oli aika toimia. Kamat kasaan, kämppä ja tallit kuosiin, ponit kyytiin ja taas kohti Niinisaloa. Siinä missä lauantai oli vielä sateistaan huolimatta lämmin päivä, sunnuntai oli sitten sitäkin hyytävämpi. Etenkin tuttarin ratoja rannassa katsellessa meinasi epätoivo iskeä, kun kylmä tuli vaikka miten oli pukeutunut säänmukaisesti. Mutta lämpenihän siinä sitten, kun pääsi ponskia kuntoonlaittamaan ja taluttelemaan. Sunnuntaina en kaivanut omaa kameraa sitäkään vähää esille, mutta Lindan videokameralla tuli kuvattua maastoradalta pari pätkää, joista tässä Facebookiin ladattuna radan ensimmäiset esteet:Rata sujui vauhdikkaasti ja ilman sen suurempia ongelmia, loppuun toki piti vauhtia säädellä ja ottaa vähän ravipätkääkin, jotta ratsukko selviäisi virhepisteittä maaliin. Nollahan sieltä tuli, ja kun luokka aikanaan saatiin päätökseen, oli loppusijoitus 6./54 (14 sijoittui) ja tulokseksi siis jäi se -52.2. Erinomainen avaus kaudelle, tästä sitten kohti kesäkuista Keuruuta, missä ratsukko starttaa taas tuttaria.

Sitä ennen on kyllä vielä yksi pikku etappi tamman elämässä: jalostusarvostelu 6.6. Jyväskylän tamma- ja varsanäyttelyssä! Iik. Itse pääsen näyttelymeininkejä harrastamaan jo sitäkin odotellessa, nimittäin tänä sunnuntaina Lahdessa Suomenpienhevosyhdistyksen show-näyttelyssä perinteisesti kuuksolaisten ohjaksissa, ja 28.5. on vuorossa KJR:n järjestämä Match Show, jossa toimarihommien lisäksi taitaa olla juostaviakin. Myös 29.5. saattaa olla vuorossa poniretki, Ponit Esiin -tapahtumaan Askolaan.. (Kaikki tämä sillä oletuksella, että selviän ensin hengissä tämän päivän koitoksista, sillä tänään lenkkarit viritellään 10 kilometrin Kympin Nainen -lenkille Kouvolassa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti