lauantai 21. toukokuuta 2011

Hevoset on ihania

Olipa taas erityisen hauska iltatalli eilen. Haettuani hevoset laitumelta sisään, köllähti Mini heti karsinaan päästyään makuulle. Ei mitään mielenkiintoa ruokiin. Ei se piehtaroinutkaan, makasi vain. Ähky?! Mahaäänet kuuluivat. Oli pakko hoputtaa varsa ylös ja lähteä pihaa kiertämään. Vähän hämmentynyt se oli iltalenkistä, mutta liikkui kyllä oikein reippaasti, mahaäänet kuuluivat edelleen ihan normaalisti. Tulimme takaisin talliin, missä lämmön mitattuani ja varsaa yleisluontoisesti tarkasteltuani laitoin sen takaisin karsinaan. Ruokiin se ei koskenut, seisoi vain. Ja paskoikin siinä välissä. Vara ei venettä kaada, joten vein Minin uudemman kerran pienelle kävelylle. Kaikki ok. Nyt karsinaan tullessa se kävi jo suoraan heinien kimppuun - kato nyt mä syön, joo, saisinko mä jo nukkua? Väkirehuja en uskaltanut antaa, vain melassi-pellavapuuron. Koska mitään vikaa ei yksinkertaisesti näyttänyt olevan, oli pakko luovuttaa, sammuttaa valot ja toivottaa hevosille hyvää yötä. Kerran kävin vielä yön aikana katsomassa, että kaikki varmasti on hyvin.

Aamulla Mini vielä makoili karsinassa kuten sillä tapana onkin, mutta kävi ahnaasti ruokiensa kimppuun. Yön aikana oli syöty kaikki heinät, juotu ja eletty niin kuin ennenkin. Ota tuosta nyt sitten selvää. Ehkä varsalla vain oli väsy kokopäiväruokailun jälkeen.. Ja olihan sillä eilen kaksivuotissynttäribileetkin. Niiden kunniaksi ilmoitin sen Lappeenrannan shownäyttelyyn.

Oma tie jatkuu nyt Harjuun laatuarvostelukarsintoihin. Jo vuoden päästä Minikin on mukana :)

2 kommenttia:

  1. Tervehdys! Eksyin sivuillesi omieni kautta. Ihastuttava tuo sinun jaapelilaisesi! Täällä aionkin käydä lueskelemassa elämästänne. Terv. Mia ja Vetopeli

    VastaaPoista
  2. Tervetuloa lukemaan. Ei meillä paljon mitään tapahdu ;)

    VastaaPoista