lauantai 15. syyskuuta 2012

Näyttelykauden päätös?

Alkuviikon hurjista sääennusteista ja yön sekä aamun kestäneestä hurjasta kaatosateesta huolimatta päivä kirkastui ja saimme viettää näyttelypäivää Anjalassa varsin kauniissa säässä! No, rapaa kyllä riitti sen sateen jäljiltä, mutta olisihan siellä asteen kurjempaa ollut koko päivä viettää, jos vettä olisi tullut aivan kaatamalla. Näyttelyvalmisteluiden suhteen olin kyllä jo varautunut siihen sateeseen, Miniä nimittäin en kunnolla pessyt, mutta näytti se ihan puhtaalta siinä auringonpaisteessakin ;) Melkolailla metsästä repäistynä siis matkaan, jo hurjaa talvikarvaa puskevan pallomahan kanssa.

Paikalla oltiinkin jo heti aamusta, kun olin lupautunut esittämään Sumiaisen ja oriluokka oli vuorossa ensimmäisenä. Kyllä etukäteen melkein jännitti olla tällaisena hukkapätkänä käytännössä vieraan ison orin kanssa liikenteessä, kun on päässyt tottumaan näihin taskukokoisiin (joskin ajoittain vähän turhankin tulisiin) tammavarsoihin! Liikettä saatiin kuitenkin irtoamaan narun kummastakin päästä, ja aina hienokäytöksinen Sumppi pelasi oikein hyvin. Ykköspalkinto ja luokkavoitto lähtivät tällä suorituksella, joten loppukehäänkin vielä päästäisiin..

Menin sitten purkamaan kopissa odotellutta Miniä, joka oli oikein täpäkkä ja pörhäkkä, ja otti sellaiset verryttelyravipätkät että oksat pois. Varsaluokkaan oli vielä vähän aikaa, joten puunailtiin ja huilattiin hetki ennen kuin siirryttiin varsinaiselle näyttelyalueelle. Verryttelykehään astellessa Minillä oli taas vieterit joka tassun alla, sen pöristessä ja tanssiessa. Dynamiittivirityksillä mentiin hetki, mutta tamma palautui nopeasti maantasalle, muttei onneksi ihan sinne kyntöruunamoodiin. Kehässä käynti oli pitkää ja rentoa, ja ravissa Mini juoksikin harvinaisen lujaa, piti minunkin jo ihan tosissaan laittaa tossua toisen eteen kun huomasin että varsa menee jo.. Sitä on liikaa tottunut siihen että sitä on vähän puskettava ja viriteltävä :D Verryttelykehän vieterijoustoa ei ravissa kuitenkaan enää ollut, enkä siinä vauhdissa voinut yhtään raipallakaan varsaa innostella - se olisi ollut varma laukan paikka, kun sillä nuo pomput ovat yleensä niin herkässä. Jaloista tietysti saatiin oikeutetusti noottia, mutta muuten mukava lausunto.

II palk.

Hyvä rotu- ja tammaleima
Ryhdikäs ja vankka, hyvä ylälinja
Hieman raskaat kaulanliittymät
Piirteetön säkä, tiivis pyöreä runko
Pitkät reisilihakset
Painuneet etupolvet, mej suppuvarpaiset ja yhdensuuntaissiirtymät
Tj pihdissä
Tarmokas käynti
Tarmokas ravi, joka saisi olla irtonaisempaa
Melko suorat liikkeet

Varsin tuhdissa kunnossa. Hyvin esitetty

(Tuomari Marianna Paavolainen)

Varsin tuhdissa kunnossa juu, mutta minkäs teet kun ei se oikein ruokaakaan saa.. Mini sijoittui tammavarsojen kuuden hevosen luokassa neljänneksi, joten sen osalta päivä oli siinä. Loppukehään oli vielä sen verran aikaa, että oli parempi ajella Mini oman luokkansa jälkeen kotiin, kuin tylsyttää sitä kopissa odottamassa taas. Matkaahan ei ollut montaakaan kilometriä, kun ihan omilla nurkilla liikuttiin. Heitin varsan tarhaan ja palasin Anjalaan takaisin näyttelyn parhaan valintaan, missä Sumiainen oli BIS 3 kirkkaampien sijojen mennessä varsaluokkien voittajille.

Näyttelykausi olikin sitten näiltä näkymin tässä, tai ainakaan tällä hetkellä tiedossani ei ole mitään häppeninkejä. Huomenna olisi Riihimäellä SuoRan valtakunnallinen näyttely, mutta työt haittaavat harrastuksia ja se jää välistä. Hevosiahan siellä on aivan valtavasti mukana ja menestyksestä olisi turha haaveilla, vaikka Mini viime vuonna Joensuussa varsaluokan 2. olikin. Siellä vain oli niin paljon vähemmän hienoja varsoja ;)

Päivän kuvien puutteessa "toiveuusinta" (toive on minun) Joensuusta
(Psst! Innostuin lisäämään tägeja postauksiin, joten nyt "näyttelyt"-tunnistetta klikkaamalla voit näppärästi lukaista kaikki näyttelyaiheiset kirjoitelmat. "Kaikki" sillä varauksella, että todella muistin tägätä ne kaikki..)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti