sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ja sinne meni sekin HIHS

Kameran jätin kotiin, mutta vähän tunnelmakuvia puhelimella
Perjantaiaamuna kutsui siis Helsinki International UB Horse Show. Aamunäytös olisi alkanut jo yhdeksältä, mutta kun Areenalla saisi hillua iltakymmeneen asti, ihan aamunkoitteessa en viitsinyt lähteä ajamaan - etenkään ihanassa rankkasateessa joka vaihtui rännäksi Helsinkiä lähestyessä. Matkalla nappasin kyytiin kaverin jolle myös sain SHKL-keikan vuoksi vapaalipun, ja joskus kymmenen jälkeen olimme onnellisesti parkissa (menomondeo sai kivan näköalapaikan) ja talsimme kohti Areenaa. Vaikka shoppailu minulta olikin kielletty, jo ensikierros expossa johti kauniin Kingsland-takin ostoon. Tämä oli kyllä ihan "siviilivaate" eikä tallitakki, siisti musta villatakki punaisilla koristeompeleilla, ja hintaa vain 50 euroa (lapussa normaalihinta 215 euroa). Löydön luonnollisesti tarjosi Reitsport Manski, joka onkin tätä nykyä oikeastaan ainoa näytteilleasettaja jonka pisteeltä todellisia löytöjä, ainakaan merkkituotteista voi tehdä. Päivän muiksi ostoksiksi jäivät Vudekan kustantama kirjauutuus, Johanna Viitasen Pihatto - jos hevonen saisi valita (tarjouksessa 28 euroa - tästä ehkä kirjaesittelyä luvassa myöhemmin) sekä "ostin kun halvalla sain" -hengessä Horzen ulko-outletista 10 eurolla - niin, miksi näitä nyt sitten suomeksi virallisesti kutsutaankaan, itse olen oppinut käyttämään nimitystä kolmio-ohjat, siis tällaiset juoksutusapuohjat. Melko vähillä selvittiin, siis.. Katsomon puolella tuli tiirailtua jonkin verran AT-luokkia, nuoria hevosia & ratsastajia sekä International Welcome, josta Sanna Backlund otti Wiseguylla hallitulla riskinotolla ansaitun voiton.

Jos viime vuoden hittiseurapeli oli kokovartalokingsland-bingo, tänä vuonna itse silmä kovana kyttäsin täyttä Freejump-värisuoraa ratsukoissa. Vihreät jäivät puuttumaan :(

Jo päivällä kävin Suomen Hevosenomistajien Keskusliiton ständillä "harjoittelemassa" sen aikaa että silloinen esittelijä pääsi tauolle, mutta ilta sujuikin sitten siellä kokonaan. Vähän ex tempore tuli hommaan lupauduttua mutta ihan mukavaahan se oli, arvonta & Hevosenomistaja-näytelehdet kelpasivat hyvin showkansalle ja sainhan minä lopulta pari uutta jäsentäkin värvättyä :) Pitää varmaan mennä ensi vuonna uudestaan, jos huolitaan! SHKL on itselleni sikäli "sydämenasia" että heti kun minulla oli nimissäni hevonen, liittoon kyllä piti liittyä. Hevosenomistaja-lehti on mahtava lukupaketti, Agrimarketin vaihtuvissa kuukausitarjouksissa on tullut säästettyä ostoksessa jos toisessakin, ja meillä vielä paikallisetuna on ollut muistaakseni 10 % alennus Kymen Ravi ja Ratsu -liikkeessä Kouvolassa. (En kyllä ole ihan varma onko se tänä vuonna ollut voimassa, kun en ole tainnut liikkeessä käydä.)

Täällä tuli päivystettyä
Lauantaina Hartwall-Areena kutsui vasta illalla, joten päivä sujui ystäväni luona Keravalla lähinnä löhöillen ja leffaa katsoen. Pasilaa kohti lähtiessä poimin Annikan matkaan ja pienen parkkiin jonottamisen jälkeen menomondeo pääsi taas maisemapaikalle odottamaan kotimatkaa. Kun expo oli eilen jo nähty, katsoin kiltisti kaikki luokat ja näytökset läpi. Kohokohta oli tietysti suomenhevosten Kuninkaalliset Indoor -esitys, joka olikin varsin näyttävä show. Toki olisi viimevuotiseen tapaan voitu vähän enemmänkin suokkeja nähdä :) Ypäjän kuninkaallisissa ihastuin estemestari Hoppuseen ja kyllä se vain nytkin taisi eniten hevosista säväyttää, on se vain aika makea pakkaus. Vähän isompaakin estettä sillä olisi voinut kyllä näytteeksi hypätä, siinä hevosessa kun ponnua tuntuu riittävän ja "polvenkorkuiset" nauhat joita se loikki olivat sille aika lastenleikkiä. Illan päätti vauhdikas East vs. West -joukkuekilpailu (olenko ainoa jonka korvaan tämä vastakkainasettelu kuulosti vähän, öh, kylmän sodan aikaiselta?) jossa voiton vei länsi. Finaalin itäedustaja, Jaroslaw Skrzyczynski ratsullaan Baltazar du Rouet tosin varmasti kärsi siitä, että edellisessä karsinnassaan joutui tykittämään radan kahdesti pienen varaslähdön vuoksi, joten hevosella oli allaan yksi rata enemmän kuin voittaneella Quova de Vains'lla, jota ratsasti Luca Maria Moneta.

Ostosten osalta lauantai oli perjantaitakin maltillisempi! Mukaan tarttui vain kaksi paria KL-villaratsastussukkia (Suomessa hintaa 31 euroa/pari - nyt kaksi paria 30 eurolla, Manskilta tietenkin). Koko perjantai-illan olin kyllä luonut kaihoisia katseita SHKL:n ständiä vastapäätä sijainneen Reunoksen Anky-huoville, joita pystyin 50 euron hinnan vuoksi kuitenkin vastustamaan. En tiedä, olisinko lauantaina jo sortunut, mutta onneksi niitä ei näkynyt enää lainkaan. Ja jos ne olivatkin vain tulleet siirretyksi vähemmän näkyvälle paikalle, minun ei siitä tarvinnut tietää, joten pysyttelin kaukana koko Reunoksesta.

Päätökseen tuli tämäkin päivä ja sitten oli edessä vain kotimatka. Minua oli jo peloteltu hirvittävistä sääolosuhteista minkä johdosta kuvittelinkin että meillä olisi vähintään puoli metriä lunta, mutta ihan kuivaa sulaa tietä olikin edessä melkein koko matka ja turvallisesti menomondeo palasi Muhniemelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti