sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Kuvatunnelmia: HIHS

Helsinki International Porsche Horse Show meinasi tänäkin vuonna jäädä välistä kalliiden lippuhintojen ja hankalan kulkemisen vuoksi, mutta tilaisuuden tarjoutuessa lähdin kuitenkin katsastamaan Jäähallin tunnelman yhden välivuoden jälkeen. Kun ensimmäinen Horse Show Jäähallin aikakaudella meni lähinnä expon puolella promohommissa, tämä olikin oikeastaan ensimmäinen kerta, kun oikein kunnolla pääsin perehtymään uuteen kisapaikkaan.


Näytös oli perjantai-illan Kansainvälinen Päänäytös, jonka aikana ehti hyvin sekä katsella esteluokkia että tutustua (kovasti parjatun) expon tarjontaan. Tällä kertaa ehdin piipahtamaan myös verryttelykentän katsomossa, ainoastaan Ladies' Night jäi katsastamatta, kun sen olemassaoloon havahtuessa kello olikin jo niin paljon, että alueella oli ehditty lyödä pillit pussiin. Iltanäytöksessä muuten toivoisi niin expon kuin muunkin oheistarjonnan olevan auki "viimeiseen asti".. Toki ymmärrän etenkin expolaisten pitkät päivät, että ei siellä ihan aamusta yöhön asti jaksa roikkua. Suurin harmi taisikin olla suljettu pehmiskoju, kun siellä asioinnista olin ehtinyt aikaisemmassa vaiheessa iltaa haaveilla :D

Tallinnan kuvailuista innostuneena kamera matkasi mukaan myös Helsinkiin, joskin näennäisen valoisa halli ja todella korkean ISO-arvon testailu saivat kokeilemaan vähän liiankin rohkeita asetuksia suljinajan puolella, kun "kuivaharjoittelin" pienemmällä aukolla siinä missä Tallinnassa Nikkor työskenteli pääosin f/1.8-lukemilla. Etenkin tummien hevosten esiinkaivaminen noista kuvista on vähän työlästä, kun hallin valaistus vielä näytti kuvia katsellessa siltä, että esteen etupuolella on valoa vähemmän kuin takapuolella, eli pää jää pimeyteen teki mitä hyvänsä. Kimo on aina kuvaajan ystävä! Kuvailua ei tosin tullut harjoitettua kuin ensimmäisen luokan ajan, kun rataa muuttaessa minulta vietiin este pois, joten keskityin ratsastukseen.
Esteratsastusta mielenkiintoisemmaksi osoittautui illan viimeisenä nähty ohjelmanumero, jossa esiteltiin Working Equitationia. Laji on aiemminkin kiinnostanut, ja oli hienoa nähdä sitä ihan livenä.

P.S. Blogin ulkoasu on jonkinasteisen remontin alaisena. Mikään ei ole varmaa eikä pysyvää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti