sunnuntai 22. maaliskuuta 2020

GoExpo Horse 2020

Messuilla käyty Messukeskuksen myöntämällä blogipassilla


Ennen Helsinki Horse Fairina tunnetut messut vaihtoivat nimeä ja ilmettä vuodelle 2020, päivittyen GoExpo Horseksi. Sisältö oli tuttua kauraa, mutta isona osana messuja olivat kansainväliset estekisat taas palanneet ohjelmistoon. Etukäteen katseltuna perjantai olisi taas ollut viimevuotiseen tapaan paras messupäivä sisältäen esim. infolavalla hieman ammattimaisempaa ohjelmaa, mutta kun työt aina haittaavat harrastuksia, oma messupäivä oli lauantai.

Messupäivän valikoitumiseen vaikutti suuresti (myöskin nimeänsä päivittäneen) Kuva&Äänen puolella ohjelmalavalla esitelmöinyt palkittu hevosvalokuvaaja Johanna Sjövall, jonka sadunomaisiin kuviin esimerkiksi IC-ori The Blue Bossista on varmasti jokainen törmännyt. Sjövallilla on omaleimainen tyyli käsitellä kuvia, ja oli todella mielenkiintoista kuulla kuvaus- ja editointiprosesseista ja nähdä ennen/jälkeen-kuvia hänen upeista otoksistaan. Ihan jo periaatteen vuoksi oli myös hienoa, että hevosvalokuvaus oli päässyt esille tuolla valokuvausmessujenkin puolella.

Hevosvalokuvausluennon eteen piti tehdä vaikea valinta, sillä samaan aikaan olisi ollut kehuttu Anna von Wendtin klinikka - tai demohan se taisi oikeammin olla, kun hän itse ratsasti. Loppu messupäivä sujuikin pitkälti haahuillessa ja tunnelmia haistellessa siellä sun täällä, kun isompia ohjelmatärppejä en ollut merkannut ylös.

Expon valikoimista oli jäänyt muutama iso myyjä pois, mutta kaikkiaan kattaus oli aika tutunlainen ja kojuista löytyi ostettavaa joka lähtöön, sekä tietysti erilaisia yhdistyksiä ja muita esittelyjä. Omat ostokset tosin rajoittuivat GoExpon puolelle, kun Back on Trackin ständiltä piti käydä hakemassa BOT-teippiä pari rullaa, messutarjouksessa 15 euroa/kpl. Olen pitkään jahkaillut tuon teipin ostoa, sillä vaikka aika bottiuskovainen olenkin, tietyt jutut livahtavat vähän sinne huuhaan puolelle. Ensimmäiseksi testikohteeksi päätyi pitkään vaivannut olkapää, josta parin päivän teippailulla hävisi kaikki oireet, eivätkä ne ole viikkojen kuluessa palanneetkaan. Skeptikon olisi ensin pitänyt tehdä testi tavallisella kinesioteipillä, mutta en ainakaan valita lopputuloksesta, ja jatkossa rullaan kyllä bottia jokaiseen kipupaikkaan.

Kaikkiaan jo kymmenennet Helsingin messut sujuivat siis pitkälti tutulla kaavalla, olenhan joka vuosi mukana ollut. Nimenvaihdoksen lisäksi voisi olla tarvetta muullekin uudistumiselle, tai ehkä osittain paluulle vanhaan, sillä ainakin itse kaipaan niitä aikoja, kun infolavalla oli niin mielenkiintoista sisältöä että siellä istui helposti puoli päivää. Ja poliisihevoset on saatava takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti