maanantai 16. helmikuuta 2009

Jaapeli

Esitellään hieman tulevan varsan isäpappaakin.

Jaapeli on Anna Kärkkäisen kanssa suomenhevosten kenttä- ja estemitaleita kahminut, todella upean suorituskyvyn omaava 1995 syntynyt tummanpunarautias ori. Sen isä on työsuunnalle kantakirjattu ori Jaafet (kolminkertainen työmestari) ja emä J-suunnan ktk-tamma Riana, ja se edustaa nykysuomenhevoselle aika harvinaisia sukulinjoja. Jaapelin historiasta voi lukea Ratsastus.netistä: ihan tavanomainen nousu kisakentille oriilla ei ollut. Menestyksekkään kilpauran jälkeen ori siirtyi pääasiallisesti siitokseen, vuodesta 2006 Jaapeli on vaikuttanut RiverRidgeRanchilla/Hiekkaharjun Tilalla Joutsenossa (esittely). Jälkeläisiä Jaapelille on syntynyt kaikkiaan 21, tälle kesälle olisi odotettavissa ennätysikäluokka sillä tammoja oriilla kävi v. 2008 16 kpl.

Kuvassa Jaapeli Ypäjällä Suomenhevosten kuninkaallisissa v. 2005, missä ori osallistui sh-estemestaruuksiin ja sijoittui toiseksi. Siellä myös näin Jaapelin ensi kerran, ja olin ihan myyty!

Ktk-pisteet ja lausunto
22.10.2003 Ypäjä 8-7-7/9-9=40 I, tyyli 8, luonne 8, liikkeet 7, ratsastettavuus 7, yht. 33p


Hyvät tyypit, ryhdikäs, pyöreä pitkä kevyt runko, pitkä kaula, hyvä säkä, pitkä lanne, loiva lautanen. Kuivat jalat, etujalat hieman ulkokierteiset, takajalat hieman pihdissä, pitkät hieman pystyt vuohiset, erittäin hyvät kaviot.

Etujalkojen liikkeet ahtaat ja takajalkojen liikkeet suorat ahtaanlaiset käynnissä, hyvä yliastunta, etujalkojen liikkeet ahtaat hieman kerivät ja takajalkojen liikkeet suorat juostessa. Tyyli: rohkea ja varovainen, hypyissä hieman kiireinen. Käynti: puhdas, hieman kiireinen. Ravi: tahdikas, melko irtonaista, takajalat jäävät taakse. Laukka: hyvä tasapaino, kiireinen, voimaton. Ratsastettavuus: kevyt ja herkkä, takaosastaan ja selästään saisi työskennellä paremmin. Luonne: yhteistyöhaluinen, pyrkivä, hieman jännittynyt.

Mitat: 153 153 162 166 41 53 19,5 4

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti