maanantai 16. helmikuuta 2009

Mimun Milja

Mimmu on kaikin puolin loistava hevonen, vaikka omistajan ylpeydellä itse sanonkin. Se on helppo käsitellä ja hoitaa, tarvittaessa lupsakka ja rauhallinen, kuitenkin sisällä on kilpurin luonne joka herää henkiin heti kun näkyvillä on esteitä tai muuta mikä viittaa vauhdikkaaseen menoon. Esteet ovatkin sen leipälaji ja nimekkäiltäkin valmentajilta on tullut paljon kehuja. No, minun lajini se ei kuitenkaan ole.. Onneksi Mimmu tuupertaa innolla kanssani koulua, ja sillä ratsastus onkin ilo. Tarkka ja herkkä se on, ja pitää kyllä huolen että ei anna mitään ilmaiseksi, mutta kun se puupää kuski lopulta löytää oikeat nappulat, kaikki sujuu kuin tanssi. Kokoamiskykyä löytyy ja Mimmu vääntää vaikka laukkapiruetteja - olisikin hienoa joskus päästä katsomaan, mitä kaikkea siitä irtoakaan oikeasti osaavan ratsastajan kanssa. Liikkeet eivät ole päätähuimaavan loistokkaat, mutta erityisesti laukassa on poljentoa ja venymiskykyä. Maastossa Mimmu toimii yhtä lailla, ja vaikka onkin innokas, ei se koskaan sikaile tai yritä ryöstää. Tosi paikan tullen ei hätkähdä tukkirekkaa, vaikka joskus pieni steppailu piristääkin hänen päiväänsä..

Rakenteelta en hakenutkaan isoa, kevyttä pv:mäistä sporttisuokkia, minusta Mimmu reilulla 150 sentillään ja muhkealla olemuksellaan todistaa hienosti, että perinteisen suokin näköinen suokki voi olla suorittaja ja ratsu. Ajettu sillä on nuorempana (Mimmu on toiminut ratsuna kai 4-vuotiaasta), ja tarkoituksena olisikin laittaa vielä kärryt perään jonain kauniina päivänä. Myös T-suunnan kirjaus ajettavuudella houkuttaa, mutta kaikki aikanaan.. Varsomisen jälkeen olisi tarkoitus panostaa esteuraan sen verran kuin rahkeet ja taloudellinen tilanteeni sallivat.

Ktk-pisteet ja lausunto

16.10.2008 Lappeenranta 7-8-7/7-7=36 III, luonne 8, liikkeet 6, ratsastettavuus 8, tyyli 8, yht. 30p

Hyvänpuoleiset tyypit, syvä avo runko, pitkä kaula, leveät leukaperät, jyrkkä lapa, jyrkähkö lautanen. Melko hyvin kestäneet jalat, etujalat hieman vasikkapolviset ja hieman sapelissa, takajalat hyväasentoiset. Hyvänpuoleiset kaviot.

Etujalkojen liikkeet ahtaat suorat ja takajalkojen liikkeet länkisääriset käynnissä, irtonaiset käyntiliikkeet. Etujalkojen liikkeet ahtaat ja takajalkojen liikkeet suorenevat ravissa. Estekoe: Rohkea, ponnistus ajoittain liian läheltä tai kaukaa, hieman huolimaton jaloistaan, pyöreä hyppykaari, luottavainen ja rehellinen. Käynti 6: Vapaa käynti hyvä, niukka yliastunta, jännittyy kuolaintuntumalla. Ravi 6: Tahdikas, puutteellinen irtonaisuus ja lennokkuus. Laukka 6: Puhdasta, melko lyhyttä, tulisi olla aktiivisempi takaa. Ratsastettavuus: Yhteistyöhaluinen, taipuisa, ajoittain vahva suusta. Eteenpäinpyrkivä, herkkä ja luottavainen.

Mitat: 151 151 165 180 42 57 20,0 2

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti