torstai 29. joulukuuta 2011

Vuosi lähenee loppuaan..

Melkoinen vuosi se on ollutkin ja monenlaista on mahtunut. Toiveita ja unelmia, toteutuneita ja murskattuja sellaisia..

Ehdoton yksittäinen kohokohta oli varmasti ikimuistoinen näyttelyretki Lappeenrantaan. Kaakonkulman kasvattajakerhon suomenhevosnäyttelyssä 11.6. Mini vei koko potin: I palkinto, paras 2-vuotias ja koko näyttelyn paras :) Muutenkin varsa on käynyt näyttelyissä otteeseen jos toiseenkin, Sipoon varsanäyttelyn II palkinnostakin Hippos muisti meitä tänään 65 eurolla. Siihen kun ynnää Suomenratsujen valtakunnallisen näyttelyn varsaluokan kakkossijasta voitetut 118 euroa, tässähän ryhtyy vallan tekemään tiliä, heh heh..

Lappeen palkinnot - näiden lisäksi tuli vielä loimi ja kukkapuska :)
Joo, ei pelkoa siitä tilin tekemisestä. Mimmun tuloksettomaan varsaprojektiin hujahti melkein tonni, ja lumipalloefektin lailla vyöryneet epäonniset sattumat ovatkin johtaneet siihen, että tammaa olen nyt myymässä. Kovillehan se ottaa ja monelta haaveelta katkeaa siivet sen myötä. Mutta ei auta muu.. Raha on kuitenkin loppupeleissä vain rahaa, sentään olemme hengissä ja terveitä kaikki. Ei auta kuin kääntää katse tulevaan. No, mitä vuorossa vuonna 2012?

Minja kääntyy vuoden vaihteessa kolmevuotiaaksi ja on siis jo melkein aikuinen hevonen. Isoa hevosta siitä ei taida tullakaan ;) Ensisijaisena tavoitteena meillä on tietysti laatuarvostelukarsinta Harjussa, ja toivon mukaan sieltä irtoaisi jatkopaikka Ypäjällekin. Harjoitusmielessä olisi kiva käydä ennen karsintoja myös Kyvyt Esiin -tilaisuudessa, lähimmät taidetaan järjestää Boessa. Katsotaan, katsotaan. Näyttelykalenterissakin on jo muutama päivämäärä: Harjussa on ilmeisesti Orisuoraa ennen 1-3 vuotiaiden suokkien näyttely 14.4., joten sieltä lähtee kevät käyntiin. Hippoksen näyttelyn ajankohta pitää tietysti miettiä vähän kasvuvaiheen ja edustavuuden mukaan, mutta jos keväällä käydään näyttämässä, olisi koitos joko Anjalassa 16.4. tai taas Sipoossa 26.5. - Sipoo tosin taitaa mennä Harjun laatuarvostelukarsinnan kanssa päällekkäin, kun on toukokuun viimeisenä lauantaina? No, sen näkee sitten. Kaakonkulman kasvattajakerhon näyttely lienee taas kesäkuussa, sinnehän meidän on ehdottomasti mentävä kiertopalkintoamme puolustamaan.

Minin astuttaminen on myös tarkoituksena, mutta pitää katsoa sitä tarkemmin sitten oman rahatilanteen ja tulevaisuudennäkymien mukaan. Jos astutetaan, ei ratsuttamisen kanssa pidetä turhaa kiirettä. Kevään mittaan totutetaan ratsastajaan ja käydään perushommat läpi ihan kotosalla, maastoillaan ja tehdään mitä tehdään. Tiinettä (toivon mukaan!) ei kuitenkaan viitsi ihan turhan päiten kuljetella vieraille talleille, ja koska laatareiden nelivuotiskarsinnat jäisivät luonnollisesti väliin, ehtii sitä kuviokelluntaa opetella myöhemmälläkin iällä. Tämä ei tietenkään tarkoita etteikö sitä, mitä tehdään, tehtäisi hyvin. Jos taas jää astuttamatta, silloin saa varmasti käydä jokusen jakson maailmalla oppia hakemassa, ja aina välillä kotiin tuumaustaukoa pitämään. Kuviot riippuvat osittain siitäkin, minkä kokoiseksi tuo ipana oikein meinaa kasvaa - jos (vai kun..) siitä jää niukin naukin 150-senttinen kevyenmallinen silakka, en minä kyllä sillä raaski itse juuri ratsastaa, joten pitää toivoa että saan jonkun apupilotin käyttööni :D

Ne mahdolliset orivalinnat ovatkin sitten asia aivan erikseen. Kyllä mä sen Sumppivarsan vielä kovasti haluaisin.. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti