sunnuntai 18. elokuuta 2013

Sh-koulumestaruudet Harjussa

Corleone
Kerrankin tapahtuu jotain ihan täällä melkein kotinurkilla :) Suomenhevosten koulumestaruudet kisattiin Harjussa viikonloppuna, ja vieläpä sikäli sopivasti, että kun kilpailut käytiin perjantaina ja lauantaina, pääsin itse katsomaan kür-ohjelmin ratkottua finaalia. Yleensä kun jää kaikki hauska näkemättä ja kokematta, kun olen lähes joka sunnuntain töissä.. Siitäkin syystä oli tosi mahtavaa päästä katsastamaan tämän hetken huippuratsukot, kun en vielä ole ihan varma, lähtisikö Ypäjälle kuninkaallisin vaiko eikö. Onhan se todella huolestuttavaa, jos tästä tulee jo toinen välivuosi! Tänään sentään varmistuivat työvuorot ajankohdalle ja olen perjantain ja lauantain vapaalla.. Saapa nähdä.

No, Harjuun tuli sentään lähdettyä, vaikka sääennusteet uhkasivatkin aluksi koko päiväksi sadetta ja ukkostakin, mutta onneksi ihan niin pahaa keliä ei enää lähempänä kisapäivää enää ennustettu. Ihan aamusta en jaksanut paikalle raahautua, mutta pari tuntia ehdin katsoa ja kuvailla muita luokkia ennen kun suomenhevoset astelivat areenalle. Vaan näkyihän niitä tietysti muissakin luokissa, esimerkiksi kuvan upea Anisian Alvar, sekä Kiripassi.

Anisian Alvar
Mielestäni kuvasin aika vähän, mutta niin vain noita kuvia on pienen karsinnankin jälkeen karvan alta 900 kappaletta.. :D Meillä oli Fujini kanssa taas pieniä erimielisyyksiä keliolosuhteista, kun aamupäivän auringonpaisteen vaihduttua koko ajan synkkeneviin pilviin ja lopulta kaatosateeseen, tuntui että hyviä säätöjä ei löytynyt millään. Suurimmat erimielisyydet syntyivät kuitenkin viime aikoina temppuilemaan ryhtyneiden akkujen kanssa, kun virran vähyydestä herjaaminen alkoi juuri sopivasti ennen mestaruusluokan alkua. Kuvailin siis hyvin säästeliäästi siinä vaiheessa, että virtaa riittäisi varmasti loppuun asti - no, siis lähinnä pidin kameraa mahdollisimman vähän päällä, koska kuvia näkyy olevan otettu sillä "vähällä akulla" noin 500, eli yli puolet kaikista kuvista. Kotona kun kytkin kameran tietokoneeseen ja tsekkasin akkujen tilan, oli niissä varausta vielä siinäkin vaiheessa 33%, joten olisihan sitä kameraa uskaltanut reilumminkin käyttää! Joskus nuo kuitenkin simahtavat hyvin nopeasti sen jälkeen kun varoittelu alkaa, joten piti ottaa varman päälle, kun mukana ei ollut varapattereitakaan (joita yritän tällaisten tilanteiden välttämiseksi aina kameralaukussa mukana pitää - nyt oli vain unohtunut ostaa uudet sen jälkeen kun edelliset olen käyttänyt). Note to self: osta uudet akutkin, on näillä nykyisillä jo sen verran monta vuotta menty, että eivät kauhean luotettavilta enää tunnu, kun aina saa arvailla kauan mahtavat kestää..

Hessin Leevi
No, oli virtaa tai ei, oli mestaruusluokkaa (kuin myös lohdutusfinaalia) kyllä ilo katsoa! Moni takavuosien kiintotähti on jo kilpakentiltä poistunut, ja kovassa nosteessa olevia uusia nimiä on noussut tilalle. Erityisen hienoa oli nähdä paljon laadukkaita nuoria mukana :) Mestaruus meni odotetusti jo kolmatta kertaa Corleonelle, mutta muille mitalisijoille saatiin uudet haltijat - hopealle nousi nuori jaimelainen ori Jalopeno, ja pronssin otti Mätky. Itse kannatin tietysti erityisesti jaapelilaista Aarre Arvokkainta, joka kuudes taisi lopputuloksissa olla, joten hieno suoritus kahden vuoden takaiselta kasvattajakilpailuvoittajalta.

Aarre Arvokkain
Kuvat ovat edelleen vain pikaisesti läpikäydyt ja karsitut ja täten myös lataamatta nettiin (saatoin eilen illalla nukahtaa läppärin ääreen kesken prosessin ja herätä puoli viideltä äärimmäisen mutkaisesta asennosta niskat jumissa.. :D), lisäilen linkkiä jahka niitä löytyy..

Corleone kunniakierroksella

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti