sunnuntai 25. elokuuta 2013

Kaikki tiet vievät Ypäjälle

Tulihan se sitten ihan virallisesti päätettyä, että kuninkaallisiin on perjantaina lähdettävä. Kahden vuoden tauko olisi ehdottomasti liikaa, ja kun tässä melkein olen innostunut taas valokuvaustakin harjoittelemaan, ei näin hyvää tapahtumaa senkään vuoksi raaski jättää väliin. Luvassa on myös jatkoa 3-vuotiaiden irtohypytysvideoille - ja tällä kertaa kun en kuvaa niitä vain referenssiksi itselleni, ajattelin panostaa katsojaystävällisyyteen sen verran että ostin ihka ensimmäisen tripodini tätä keikkaa varten. Toivottavasti laadukasta HD-kuvaa siis luvassa 3-vuotiaiden finaalista, ja YouTube voi lopettaa "Kuva näyttää heiluvan, kannattaisko tehdä asialle jotain" -ehdottelun latauksilleni :D Myös orikavalkadi on sellainen mistä aina videoita nettiin toivotaan, joten jos löydän hyvän kuvauspaikan, eiköhän sitäkin ole sitten tulossa. Varsinaisten kilpailujen lisäksi viikonlopun  kohokohtiin lukeutuu SuoRan 40-vuotisjuhlaseminaari perjantaina.

Murron Valo
Kun sanon että kaikki tiet vievät Ypäjälle, en vitsaile. Sinne suunnatessa on ilmassa aina pieni lupaus seikkailusta, koska oikeastaan koskaan tiedä etukäteen mitä reittiä ajan Ypäjälle tai sieltä pois - liki yhtäläisiä vaihtoehtoja on niin monta. Monesti mieli muuttuu kesken ajonkin. Ajattelin taas kerran tarkistaa mitä Google Mapsilla asiaan on sanottavana, ennen kuin perjantaiaamuna hyppään rattiin ja annan menomondeon fiilistellä suunnan, ja mm. tällaisia ehdotuksia sieltä irtoaa:
 • Artjärven, Orimattilan ja Riihimäen kautta 3 h 0 min
 • Kehä I:n koukkaus 3 h 0 min kutostieltä aloittaen, tai jos huvittaakin mennä seiskatietä kohti pk-seutua, 3 h 10 min
 • Myrskylän mutkatietä ja Mäntsälä-Hyvinkää-Riihimäki 3 h 3 min
 • tai jos kuitenkin isoa tietä Porvoon kautta Mäntsälään 3 h 6 min
 • Lahti-Riihimäki 3 h 8 min
 • Lahti-Tuulos-Hämeenlinna-linjalla 3 h 12 min
Luonnollisesti Googlen aika-arvio ei ole aivan aukoton, ja kilometreissä lyhyimmän ja pisimmän matkan väliin kertyy vähän eroa, mutta tästä saa hieman suuntaa siitä, millaisen ongelman edessä aina painin :D

Sirun Oliver
Ensi viikkoa odotellessa voi fiilistellä vanhoja Ypäjä-kuvia täältä - myös ne Harjun mestaruuskuvat löytyvät nyt netistä!

2 kommenttia:

 1. Vitsi ku olis ollu kiva osallistuu mimmun kanssa noihin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ens vuonna sitten Mimmu ja Mini yhdessä kilpasilla ;)

   Poista