torstai 3. huhtikuuta 2014

Missä mennään?

Kuvausassistentti Kekkonen (kaverin FB-haastevideota tekemässä..)
Jospa sitä vaihteeksi jotain kirjoittaisikin..

Kuten tulin haastepostauksen yhteydessä maininneeksi, olin tosiaan Helsinki Horse Fair -messuilla silloin kuukausi takaperin. Helsingissä on tullut oltua tähän mennessä joka vuosi, ja tällä kertaa olin liikkeellä oikein kahtena päivänä - tosin molemmista päivistä puolikas kului SHKL:n ständillä. Tienasin syksyllä Horse Show -lippuja liiton hommissa, ja kun kutsu kävi, piti nyt messuillekin lähteä "edustamaan". Lauantaina lähdettiin matkaan sen verran myöhään, että ennen työvuoroani kerkesin sopivasti silmäillä messualueen läpi - ja aika lailla sama tarjontahan siellä oli kuin aina tähänkin asti. Ostoslistalla oli kaksi uutuuskirjaa, kenttäratsastusopas 3-2-1, ratsasta! sekä SRL:n Valmentaudu tavoitteellisesti jotka nappasin matkaani, ja kaikesta muusta olikin pidettävä silmänsä ja näppinsä erossa. (Molemmista on luvassa arvostelut kunhan innostun..) Iltapäivä sujuikin sitten jakaessa Hevosenomistaja-lehtiä messukansalle ja mainostaessa SHKL:n hienoja jäsenetuja. SHKL:n ständi oli sopivasti pääareenan edessä, joten siitä (ihmismassan yli) pystyi samalla vähän seuraamaan ohjelmistoa. Sijainnin vuoksi meitä pidettiin myös jonain yleisenä infopisteenä, kun kaiken aikaa sai olla ihmisiä kartan ja aikataulun kanssa neuvomassa :) Sunnuntaina minulla oli aamupäivän työvuoro, joka suorastaan hujahti ohitse. Iltapäivästä katselin sitten reining-kisaa kun en semmoista ole ennen nähnyt, ja siinä se messujen tärkein anti oikeastaan olikin. Aika lailla samalla kaavallahan tässä on alusta asti menty, ja kun nykyään messuilla on väkeäkin huomattavasti enemmän kuin alkuvuosina, alkaa Horse Fair olla minun puolestani vähän nähty. Toki jos olisi liikkeellä reilun lompakon kanssa shoppailumielessä, se olisi asia aivan erikseen - aika hyvää valikoimaa ja edullista hintatasoa siellä tuntui kojusta toiseen olevan, mutta kun mitään ei tarvitse/ole varaa ostaa, niin..

Tulevana viikonloppuna ovatkin sitten Tampereen Hevoset-messut vuorossa, ja kuluvat samoissa merkeissä kuin HHF, eli SHKL:n ständiltä, paikalta A10 minut löytää lauantaista iltapäivän puoliskon ja sunnuntaista puolestaan aamun, poislukien Suomenratsut ry:n jalostusorinäytös jonka verran lintsaan, että saisin sen kenties filmattua. Muuta ohjelmistoa en ole hirveästi itselleni aikatauluttanut, lauantai vähän riippuu siitäkin kuinka aikaisin jaksan lähteä ajelemaan, kun työvuoro kuitenkin alkaa vasta kolmelta. Kenttäratsastusklinikka olisi mielenkiintoinen, mutta voipi olla ettei vapaapäivänä suostu ihan niin aikaisin heräämään, kun arkisin on kuitenkin joka päivä viimeistään viideltä ylhäällä.. Sunnuntaina vahdinvaihto tapahtuu kahdelta, ja juuri silloin alkaakin Agrimarket Tammer Trophy -esteratsastuskilpailu, jota varmaan pitää mennä seuraamaan (jos siis löytyy vielä jokin katsomopaikka - toisaalta voi olla hyvä hetki kierrellä kojuja). Kello 16:30 on areenalla aina mielenkiintoinen Kari Vepsän demo, mutta saa nähdä, onko siinä vaiheessa jo messu-uupumus iskenyt ja menomondeo suunnannut kohti kotia. Viime vuonna kun ensimmäistä kertaa olin Tampereella, oli väenpaljous kuitenkin sitä luokkaa että ahdistus iski - ja tuskin tänä vuonna mainittavasti helpottaa, vaikka tilaakin on lisää entiseen nähden. Onneksi ostoslistani on Helsinkiäkin lyhyempi, eli ei yhtikäs mitään, joten ehdoin tahdoin ei tarvitse kyynärpäätekniikalla puskea läpi ihmismassojen vaan voi sitten suosiolla chillailla näytöksiä ja muuta ohjelmaa seuraten.

Lainaratsu poseeraa
Mitäpä muuta elämään? Hevostelut jatkuvat entiseen malliin, lainaratsu Sennin kanssa säännöllisen epäsäännöllisesti harrastellen. Tosin oltiinhan me sentään viime kuussa oikein "valmennuksessa", ja tarkoitus olisi mennä jatkossakin Jussi Ahtiaisen käydessä tallilla - pitäisiköhän näistäkin treenailuista oikein intoutua kirjoittamaan jotain? Kuvattomina sellaiset postaukset vaan ovat auttamattoman tylsiä.. (Ministä ei juuri mainintoja täältä blogin puolelta löydy, mutta se reenailee ja kehittyy omalla tahollaan oikein hienosti, ja on mukana Keski-Suomen aluekenttävalmennuksissakin. Se on jopa viitsinyt kasvaa taas vähän, että saa nähdä mihin mittoihin se lopulta päätyy, onkohan 155 ihan toiveajattelua..)

2 kommenttia:

 1. Kerro ihmeessä lisää lainaratsusta ja Ministäkin olisi kiva lukea enemmän. Kauan Mini vielä on ylläpidossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisi varmaan tätä blogin nimeä ja muutakin vähän muutella vastaamaan nykyistä kokoonpanoa paremmin :D

   Ministä on vähän vaikea kummempia kirjoitella, mutta pitää varmaan kysäistä jos vuokraaja vaikka joskus haluaisi jonkun "vieraskynä"-postauksen rustailla :) Alustavasti on nyt sovittu että jatketaan näin ainakin tämä vuosi loppuun, koska ovat tuohon kenttärenkaaseen sitoutuneet. Kisaamista ja muuta saavat harrastaa ihan oman fiiliksen mukaan, toki 5-vuotiaiden laatuarvostelu on periaatteessa tavoitteena, mutta kallis reissu se Ypäjälle lähtökin on. Pidemmällä tähtäimellä onkin sitten vaikea sanoa, koska Mini oikein kotiutuu. Tämänhetkisillä tuloilla ei ole hevosta mahdollisuus pitää, ja jos tässä täytyy vielä johonkin opiskelemaan lähteä (nyt en kyllä ole hakenutkaan, kun en tiedä minne hakisin), on siinä kohti varmaan myyntiäkin pakko jo harkita.

   Poista