sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Mitali-Mini!

Kevät on sujunut varsin presidentillisissä merkeissä, 3-vuotiaan suomenhevosori Kekkosen irtohypytystreeneissä avustaessa (ja harjoittelu myös palkittiin - Harjun laatuarvostelukarsinnoissa 5. sija ja finaalipaikka Ypäjälle), mutta eilen oli pitkästä aikaa Ministerin vuoro! Viimeksi ponisteria onkin nähty Keuruun kenttäkisoissa elokuussa. Tällä kertaa "tapaamisen" syy oli 3-tason estekilpailut Jyväskylässä, missä Mini & Linda osallistuivat 80 ja 90 cm luokkiin. 90 cm oli myös Keski-Suomen aluehallimestaruusluokka suomenhevosille, joten pitihän sitä mennä paikan päälle ihmettelemään.

Menomondeo siis murahti käyntiin jo aamunkoitteessa, ja kolmisen tuntia myöhemmin löysimme itsemme Polleparkin pihasta. Kuten tuolla reissureppua ja kisakassia esitelleissä postauksissa jo kerroinkin, minulla on tapana viljellä numerolappuja joka mahdolliseen nyssykkään, ja reissurepun antimet olivatkin heti tarpeen, kun Miniltä oli jäänyt kisanumero kotiin. Paniikki vältetty ja ei kun ponia purkamaan, kunnostamaan ja kävelyttämään.

Kasikympin radalla sujuvan alun jälkeen pakka vähän hajosi, ja neljällä puomilla saldona 16 vp. Ei ihan paras aloitus päivälle, mutta Linda sai kyllä ihailtavan hyvin psyykattua itsensä ysikymppiä varten, se kun oli ensimmäinen sitä lajia niin ratsastajalle kuin hevosellekin. 90 cm ratsukko selvittikin yhdellä puomilla, ja suoritus riitti luokassa neljänneksi kun kolme sijoittui. Suomenhevosten aluehallimestaruudessa Mini sai kuitenkin pronssia! Hieno kruunaus tälle reissulle :)





Ennen kotimatkaa kiusasin vielä Miniä rakennekuvien yrityksellä, kun "passikuvia" ei ole päivitetty sitten 4-vuotiskevään laatuarvostelukarsintojen. Poseeraukseen ponilla ei enää intoa riittänyt, ja se joko möllötti maansa myyneenä, katseli ryhdikkäästi väärään suuntaan, tai muuten vaan porsasteli, joten ei nyt lähdetty täydellisyyttä tavoittelemaan. Onpahan jotain kuvatodisteita kasvuvaiheista, nyt kun sen voisi jo olettaa olevan suht koht aikuismitoissaan. Vähän on mietitty sitäkin, pitäisikö tämä ihan varmuuden varuiksi ponimittauttaa. Olisi sitten pienhevosmittelöihin asiaa..

Minin oma nimikkoposeeraus - "katson tälleen kaihoisesti ihan vähän poispäin, ok?". Mulla on näitä kuvia varmaan sata eri tilaisuuksista ja ajankohdista otettuna. Myös tuon kuvaajan puoleisen takajalan ylivenyttely, niin että kannat ovat vähän ilmassa, kuuluu kiinteästi tähän lookkiin.
"Tai sit mä ovelasti lepuutan jotain jalkaa niin että et huomaa"

Kuvausten jälkeen läksimme kotimatkoillemme kuka mihinkin suuntaan. Seuraavan kerran tavataan viimeistään Niinisalossa kun ratsukko aloittaa kenttäkilpailukautensa 16.-17.5. Edeltävänä viikonloppuna olisi kyllä Niksulassa treenitkin, mutta pitää katsoa, viitsiikö noin pitkää matkaa ajella kahteen kertaan. Joka tapauksessa, toukokuussa lisää Mini-kuulumisia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti