tiistai 6. joulukuuta 2016

Olipa kerran musta perjantai

Kuten olen blogissakin jokusen kerran itsekseni mutissut, minun on kovasti tehnyt mieli hankkia joku 70-200 mm f/2.8 -luokan objektiivi kokoelmiini. Nikkor toki on ihan omissa sfääreissään (etenkin tuorein malli, joka maksaa yli 3000 euroa), Tamron oli jo haaveiltavissa, mutta Sigman vastaava olisi vieläkin realistisemmin hinnoiteltu. Jos vaikka hyvässä alennuksessa saisi? Ja milloinkas niitä hyviä alennuksia tässä loppusyksystä löytyy?

Pelonsekaisella jännityksellä odottelin siis Black Fridayta. Paikallinen Foto Monza oli jo julkistanut haaveideni Tamronin kuuluvan heidän aletuotteisiinsa, mutta kun vuorokausi torstaista perjantaiksi vaihtui, paljastui aleprosentti sen verran vaatimattomaksi, että sai jäädä väliin. Rajalan Black Friday halusi puolestaan pantata alennuksiaan kunnes lopulta kaatui koko sivusto, joten päätin suosiolla palata asiaan parin tunnin yöunien jälkeen. Ja Rajalaltahan se sitten löytyi. Sigma NAF 70-200mm f/2.8 EX APO DG OS HSM. Melkein 200 euron alennuksella, nyt sopuisasti 699,00 euroa (ei, siinä ei oikeasti ole mitään sopuisaa minun lompakolleni, mutta antakaa minun edes ajatella niin).

Pari klikkausta myöhemmin tuijotin tilausvahvistusta ja mietin, tuliko nyt tehtyä virhe.


Nyt kun Sigma on pari kertaa ehtinyt katsomaan heppoja.. mä luulen että kyllä tämä tästä.

2 kommenttia:

  1. Oletan, että postauksen kuva on lompakkoa (ja jonkin aikaa myös mieltä) kirpaisseella 70-200 -millisellä kuvattu. Kyllä on niin kaunis otos kultaisesta ponista kultaisella hetkellä ja objektiivi-runko -yhdistelmä tehnyt sen verran skarppia jälkeä, että veikkaisin kirpaisun jäävän vain väliaikaiseksi :D Paljon onnea uuden objektiivin johdosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä, se on Sigman tuotantoa (kultaisesta hetkestä pitää tosin kiittää myös silkkaa sattumaa, kun kuvailut oli tuossa vaiheessa jo lopeteltu ja poni sattuikin juuri osuvaan paikkaan pysähtymään). Pari kuvauspäivää jo riitti ostoksen kirpaisun lieventämiseen ja samalla helpotti mössö-Tamronin aiheuttamaa ahdistusta kaikkea valokuvausta kohtaan. Riittääkö tuo helpotus pitämään vammaranteet käyttökunnossa tuon mörssärin kanssa, se onkin sitten ihan toinen tarina :D

      Poista