perjantai 8. huhtikuuta 2011

Tilannekatsaus tai jotain sinne päin

Blogi on pitkän aikaa hortoillut aiheidensa puolesta siellä täällä, joten uhrataan vaihtelun vuoksi yksi kirjoitus raportoimaan, mitä varsinaiselle pääaiheelle eli Ratsumäen hevosille kuuluu.

Kaikessa lyhykäisyydessään: ei paljon mitään :P

Mimmu on palannut silloin-tällöin-köpsöttelystä täysipainoiseen aktiiviliikutukseen uuden hoitajan myötä, ja on taas sellainen höyrypää ettei pahemmasta väliä! No, eihän se koskaan ryöstä tai mitään muuta vastaavaa, mutta "rauhalliset maastolenkit" vaan ovat jotain mikä ei Mimmun tajuntaan oikein mahdu. 20 kilometrin lenkinkin jälkeen se jaksaa salakavalasti livahtaa loppukäynneillä puolijuoksuun, jos vähän mentäisi vielä.. Ja varmasti tekisi saman reissun heti uudestaan jos saisi. Tällaisen hevosen kanssa onkin hankala ns. lomaltapaluu-liikutusta harjoittaa, kun on niin vaikea arvioida todellista kuntoa: pää kyllä vetäisi mitä vaan, mutta ratsastajan harkintaa vaaditaan siinä, mikä on liikaa.. Toistaiseksi siis lähinnä maastoillaan, talven aikana on kentän virkaa toimittanut pihan aurattu parkkipaikka. Nyt kentältäkin on lumi lähtenyt hurjaa vauhtia sulamaan, joten kohta pääsee valjastamaan tuon pohjattoman työmoraalin kouluratsastuksellisiin tarkoitusperiin.. Huomenna pitäisi lähteä katsomaan Helkyn kouluvalmennuksia Korialle, eiköhän sieltä tartu mukaan työmotivaatiota ja ideoita itsellekin :)

Minja puolestaan on sen jälkeen kun päätin, että kevätnäyttelyyn ei välttämättä tarvitsisi mennä, muuttunut tasapaksusta pallerosta niin kauniiksi ja siroksi ja ryhdikkääksi ja uljaaksi ja mitälie. Aargh, ota nyt tuosta selvää! Vähän jo muutin mieleni näyttelyyn menosta ja meinasin lähteä varsan kanssa joko lähinäyttelyyn Sippolaan tai "kotiseutumatkalle" Sipooseen, mutta kyytiä en sitten saanut järjestymään. Mutta koska Sipoon näyttely meni peruutukseen vähäisten ilmoittautuneiden vuoksi, nyt jännätään toteutuuko se myöhemmin keväällä. Olisi kiva päästä Nikkilään tuttuja katsomaan.

Mini mittaamassa kentän lumitilannetta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti