keskiviikko 26. joulukuuta 2012

Miksen voi olla muumi

Talviunille vetäytyminen olisi erittäin houkutteleva vaihtoehto, kun sääoloissa vuorottelevat joko ärhäkät lumimyräkät tai rapsakkaat liki 20 asteen pakkaset.. No, huomenna lämpötila pompsahtaakin jo plussan puolelle ja vallan vesisateilla uhkailevat. Ihana viiden päivän jouluvapaakin hurahti lähinnä univelkojen kuittaamiseen ja silkkaan olemiseen (syömistä unohtamatta), vaikka yhtä sun toista piti saada aikaiseksi. (Joskaan hätä ei ole tämän näköinen, sillä huomisen työpäivän jälkeen on kaksi vapaata, sunnuntai töitä, ja vielä yksi vapaa..)

Tänään oli kuitenkin pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja kavuta hevosen selkään, koska sunnuntaina sovitukseen hakemaani satulaa piti päästä testailemaan. Laitoin koulusatulani Pfiff Amaretton myyntiin jokin aika sitten, kun oli tultava siihen lopputulokseen, että ei se yksinkertaisesti enää millään romaanivirittelyilläkään istu. Aiemmin se on ollut vielä ihan ok (ja melko harvakseltaan käytössä, kun enemmän olen mennyt estesatulalla), mutta viimeistään nyt kun Miniä olen saanut vähän laihtumaan (!), oli pakko laittaa uusi satula etsintään. Minulle tarjottiinkin sitten Trekker Masteria, ja Amaretto lähti vaihdossa testiin. Jos hyvin käy, saisin yhdellä iskulla uuden sopivan satulan ja päästä vanhasta eroon! Ensituntuma satulaan olikin erittäin hyvä, ja joustorunkoisena se myös toivottavasti eläisi nuoren hevosen muodonmuutoksissa, joten luulen että tämä jää meille vaikka Amarettosta ei kauppoja vielä syntyisikään. Kovin pitkään ei kyllä tullut ratsastettua, kun -18 asteessa oli jäätyminen uhkana kaikesta toppautumisesta huolimatta. Minillekään en raaskinut kuolaimia suuhun laittaa, ja sidepullilla ollaankin viime aikoina enimmäkseen menty - joten oltiin varsinainen kukkahattuilun huipentuma kengättä, kuolaimetta ja rungottomalla (tai no, joustorunkoisella) satulalla!

Todellinen puskaratsu. Olisin napannut Ministä satuloineen kuvan, mutta se halusi mieluummin syödä puita
Luvassa olisi toivottavasti vähän parempaa kuvamateriaalia ja muutakin asiaa, kun ystäväni Annika tupsahtanee kylään tässä lähipäivinä. Sitä odotellessa ;)

1 kommentti: