perjantai 13. helmikuuta 2015

Kisakassin koostumus


Koska harjapakkini sattuneesta syystä on siellä missä hevonenkin (ja sen sisältöä onkin jo pengottu vuonna 2012 tässä postauksessa, eikä suuria muutoksia liene tapahtunut), tällä kertaa hieman ovelasti kierrän Blogitallin haasteen tehtävänantoa. Tämän postauksen tekoa olen kuitenkin suunnitellut jo jonkin aikaa, joten otetaan tästä vähän kannustetta itse toteutukseen.

Harjapakin sijaan siis perehdytäänkin varustepakkaukseen joita ilman en tien päällä pärjäisi; kisakassiin!

Puolin..
..ja toisin.
Kisakassi on uskollisesti kohta kymmenkunta vuotta palvellut Eskadronin harjakassi, jonka lukuisiin taskuihin ja lokeroihin saa siististi järjesteltyä kaikki kisa- tai näyttelyreissut groomausvälineet ja muut käden ulottuville tarvittavat. Jos tästä joskus aika jättää, minulla on jo seuraava kassi varastossa.  Muutkin harjalaukut voivat olla ihan yhtä hyviä, mutta minä luotan sitkeästi (tässäkin asiassa) Eskaan. Mitäpä sitä toimivaa konseptia lähteä muuttamaan, moneen otteeseen on saanut huomata että jos kokeilunhaluissaan vaihtaa jonkin luottovarusteensa toisenmerkkiseen tai -malliseen, ei se vaihtamalla todellakaan parane vaan luvassa on yleensä karvaita pettymyksiä. Ja kun Eskassa on ne just oikeat taskut. Sikäli kun kassi ei ole pullollaan harjoja (mitä se minulla reissussa harvoin on, tarvittaessa sitten harjapakki kulkee erikseen mukana), sisään sujahtaa myös kameralaukku, lompakko, hevosen passikansio yms. tarpeellinen. Kun tietyt tavarat sijaitsevat aina kassissa, ei niitä tarvitse joka reissun yhteydessä erikseen pakata ja metsästää. Hienosäätöä muuhun varustukseen voi tehdä sitten sen mukaan, millainen kisa- tai näyttelymatka on kyseessä.

Mutta mistä on kisakassin vakiovarustus tehty?


Kassin toisen puolen sivutaskujen rivistön täyttää tämä puteliarsenaali. Etikettinsä hukannut pullo on babyoilia, jota käytetään mm. turvan ja silmänympärysten "meikkaamiseen". Letitystä helpottamaan tai muuten kurittomia karvoja kesyttämään ovat kaksi seuraavaa yksilöä: XZ:n pieni aerosoliton hiuskiinne (kätevä koko ja hiljainen pullo) sekä Hööksin Showmaster Braiding Gel. Siloisuutta, selvyyttä ja kiiltoa jouhille puolestaan tuovat Magic Gel (Rapide) ja Silicon Drops (Showmaster). Ne ovat periaatteessa ihan samaa tavaraa enkä ole laadussakaan huomannut eroa, joten niitä on vähän turha kantaa molempia tuolla kassissa. Joskus toinen asuikin tallissa/harjapakissa arkikäyttöä varten ja toinen majaili kisakassissa.

Toisen puolen sivutaskuissa kuvassa on mikrokuitupyyhe (kuolan pyyhkimiseen yms.), yleensä tuossa verkkotaskussa on reissussa mukana oma juomapullo. "Logotaskussa" kulkee showshine, ötökkämyrkky tai mitä pulloa nyt sattuu tarvitsemaankaan. Kisakassissa arvostaa vähän pienempiä pakkauskokoja kuin litran pöniköitä. koska kantomukavuuttakin pitää ajatella siinä vaiheessa kun kävelet kilometrikaupalla hevosia talutellen, kassin keikkuessa olalla. Esimerkiksi nuo Effolin pullot ovat oikein näpsäkän kokoisia (500 ml) ja mallisia Eskan taskuihin.


Vetoketjullisessa sivutaskussa piileskelevät kaviokoukku (blingiä!), pari kampaa, pieni pussinpohjallinen hätävara-letityskumppareita ja kumihanskoja. Jälkimmäiset mukana siksi, että sekä babyoil että silikonitipat ovat sellaista tavaraa, jonka levityksen jälkeen kädet ovat ihan tahmassa, joka ei niin vain lähdekään pois, ja käsienpesumahdollisuudet kesken kisa-/näyttelypäivän (puhumattakaan hetkeä ennen kehään juoksemista) voivat olla aika rajalliset.. Kätevät myös, jos hevoselle suorituksen jälkeen levitetään linimenttiä, savea tai muuta sellaista. Kumma kyllä, yhtään mini-Helosania täältä ei löytynyt! Yleensä minulla on niitä kourallisia pitkin poikin. Joskus tässä taskussa ovat myös asuneet sakset, mutta nyt sijainti näkyy olevan paikka nimeltä jemma. Taskun pohjalta löytyi myös ketjudelta..

Kurkistus sisään..


Kassin sisällä odottikin ketjudeltan kaveri: Saranian valkoinen näyttelyliina, jossa parhaillaan kiinni W-Profilen nahkainen delta. Se ei niinkään kuulu kisakassin vakiovarustukseen, mutta on sinne jonkin viimesyksyisen näyttelyreissun jälkeen päätynyt. Sen sijaan lampaankarvalapanen ja Cavalorin Leather Shine ovat kiinteää kalustoa, lammas tarjoaa viime silaukset hevosille ja Leather Shine (purkin sisällä tulee sieni) varusteille. Tässä esiintyvät harjat ovat lähinnä kuvausrekvisiittaa: normaalisti kisakassissa on pehmeä luonnonkarvainen pölyharja ja joku vähän karkeampi harja, jolla voi esimerkiksi puhdistaa hiekat hevosen jaloista/suojista. Myös jouhiharja on vakio, mutta se on joltain reissulta jäänyt Mondeon takaluukun uumeniin enkä viitsinyt sitä sieltä nyt onkia..


Kassin sisäosastossa on vielä yksi vetoketjullinen tasku, josta tällä kertaa löytyi Likit Electro-Bar -nameja ja numerolappu. Ihan virallisessa pakkausjärjestyksessäni, siis jos olen liikkeellä oman hevosen ja omien tavaroiden kanssa täydellä arsenaalilla, läjä varanumerolappuja asustaa käyttöyksilöiden mukana suitsikassin taskussa. Silloin tiedän aina missä ne (niin omat kuin ylimääräiset) ovat. Vaan nyt kun tulee reissattua milloin minkäkin kaluston mukana, ja oma suitsikassi yleensä on kotona, olen kylvänyt niitä muihinkin paikkoihin. Ylimääräinen numerolappu ei ole kallis eikä vie tilaa, mutta voi joskus tiukassa paikassa olla hengenpelastaja, jos ei omassa seurueessa niin kilpakumppanillesi.

Kisakassi ja -hoitaja tositoimissa
Stay tuned! Seuraavaksi esitellään reissureppu ;)

(P.S.: Ulkoasulle ja bannerille ja ties mille tapahtuu asioita, jotka voivat olla keskeneräisiä. Please ignore the mess.)

2 kommenttia:

  1. Kivasti oot ajatellu noi kaikki! Varmasti hyvä mukana! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se hyvä mukana, mutta on sillä toisaalta haittapuolensakin, että kaikki tarvittava on samassa kassissa - auta armias sen kerran kun näyttelyssä parin sadan kilometrin päässä kotoa huomaat, että kassi taisi jäädä tallinkäytävälle.. ;) Mutta onneksi hevonen oli harjattu ennen lähtöä, ja näyttelyssäkin satoi joten haitta ei ollut sen suurempi. Jatkossa kyllä on muistanut kahta tarkemmin huolehtia, että kassi on matkassa..

      Poista