tiistai 20. syyskuuta 2011

Kirjavinkki: Rider & Horse Back to Back

Susanne von Dietze, fysioterapeutti ja ratsastuksenopettaja, on istuntaraamattu Balance in Movementin kirjoittaja, ja hänen uusin kirjansa piti tietysti ostaa heti kun siihen nettikaupassa törmäsin. Englanninkielinen käännös on uunituore, omani ennakkotilasin jo toukokuussa ja eilen se kolahti postilaatikkoon, vaikka virallinen julkaisupäivä onkin 30.9 :) Tässä uudessa kirjassa kirjoitustyössä mukana on ollut myös Isabelle von Neumann-Cosel, useita ratsastuskirjoja kirjoittanut kouluratsastaja.


Rider & Horse Back to Back (Rücksicht auf den Reiterrücken) on liioittelematta jokaisen selkävaivaisen ratsastajan ja hevosen pelastus. Vaivattomillekin se sisältää rutkasti tietoa mm. niin ihmisen kuin hevosenkin selän fysiikasta, siitä miten erilaiset ruumiinrakenteet tulee ottaa huomioon ratsastaessa ja ratsastusta ohjatessa, selkäystävällisistä (ja selälle haitallisista) harjoituksista, oman ja hevosen selän vahvistamisesta, sekä tietysti istunnasta, istunnasta, istunnasta ja vielä kerran istunnasta. Tällaisia kirjoja kun vielä joku kääntäisi suomeksi! No, toivelista olisikin pitkä istunta-aiheisten kirjojen saralla.. Ruotsiksi kirja sentään on ilmestymässä ensi vuonna. Ihan helposti ymmärrettävältä tämä tuntuu englanniksikin - olen tosin vähän huono arvioimaan sitä, luen todella paljon englanninkielistä hevoskirjallisuutta, englannin yo-kokeeseenkin lukua harrastin lähinnä silloin juuri ostamani Balance in Movementin kanssa :D

Aivan äärettömän monipuolinen ja mielenkiintoinen teos siis. Päivässä ei ole ehtinyt kuin raapaista pintaa, tämän kanssa tulee kulumaan tovi jos toinenkin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti