perjantai 18. tammikuuta 2013

Pieniä ja suuria ostoksia


Posti toi Hööksin alepaketin, josta tosin ei ihmeempiä löytynyt: toiveissa oli alevalikoimiin toppaloimia, mutta niiden puutteessa piti tyytyä pieneen kivaan. Estesatula sai nahkavyön alle 30 euron hintaan, Mini harmaan korvahupun (5 euroa) sekä cushion tape -riimun (2,90 euroa) ja siihen käyvän taluttimen (1,60 e). Jälkimmäisessä tosin oli odotetusti niin pilipalitasoinen lukko, että taitaa jäädä ihan koristeeksi.. Pitihän sitä uutta riimua vähän testaillakin tuossa päivänä eräänä. Eli siis eilen, piti tarkistaa. Ollut vähän pitkä viikko :D


Yllä olevat lahnansilmäiset edustuskuvat olivat työn ja tuskan takana, poseeraamista mukavampaa oli Ministä kaikenlainen pöllöily..



Tuli käytyä eilen myös Heppatarvikkeessa, kun Facebook-sivujen alekorissa (tsekkaa ja tee löytöjä!) oli jotain vastustamatonta. Olen ehkä turhan paljon haaveillut laatuarvostelukarsinnoista viime aikoina ja toissailtana ajattelin tärkeysjärjestyksessä ihan siellä ykkössijalla (just joo) olevaa dilemmaa: meneeköhän Mini askellajikokeen koulu- vai estesatulalla, ja jos jälkimmäisellä, onko minulla yhtään siistiä valkoista huopaa? Ei! Tätä mietiskelin töiden lomassa ja muistelin Heppatarvikkeesta vielä löytyvää valkoista Equiline Ipanemaa. Se oli jo nettisivuilla alennettuna, mutta silti vielä turhan suolaiseen hintaan.. Tauolla sitten räpläsin FB:ia puhelimen kanssa ja kas! Alekoriin oli lisätty valkoinen Ipanema! Tässä kohti oli jo aivan välttämätöntä varata se itselleni, koska tämähän oli lähes kohtalo. Minulla on siis pieni Ipanema-addiktio, ja tässä kävi nyt niin, että ei kahta ilman kolmatta. Eli punaisen ja mariinin huopa-huppusetin sekaan sai liittyä valkoinen "tosi edulliseen" 70 euron hintaan. Ipanemat elävät erityisessä suojelussa ja ovat säästössä tuleviksi kisahuoviksi, eivät nimittäin ole edes talliin asti päätyneet etten vahingossakaan "vähän testaa"..


Viikon siltikin ehkä paras ostos löytyi Citymarketista! Olen aikoinaan ihastunut paikallisessa Robin Hoodissa myytyyn joustavaan saaviin, joka on ollut maailman monikäyttöisin ja kestävin ämpäri ikinä. Koska ne ovat niin uskomattoman hyviä ja liki tuhoutumattomia, niitä ei tietenkään myydä enää. Saavit kestävät pakkasiakin todella hyvin, vain kahva niistä joskus katkeaa. Näin oli nyt käynyt toiseksi viimeiselle vanhan liiton saavilleni, ja olin jo hätää kärsimässä. Ostin Robbarista vastaavan mutta ei aivan saman (ja alkuperäistä melkein puolet kalliimman) korvikesaavin, mutta sehän halkesi tarhassa koko mitaltaan heti ensimmäisenä kovempana pakkaspäivänä. Suruni oli jo suunnaton, mistä saisin kunnon ämpäreitä tilalle?

Siinä se on!
Kohtalo taisi taas johdatella minua, kun Kauppakeskus Veturissa pyörähdin keskiviikkona. Haahuilin Citymarketin kassan tuntumassa miettien oliko minulla puoliakaan niistä asioista joita olin ostamassa (ei, menin kotimatkalla vielä toiseen kauppaan) kun huomioni kiinnittyi.. mihinkäs muuhun kuin ihan just niihin ihkaoikeisiin saaveihin! Ei näillä kai mitään merkkiä ole, mutta kyljessä ollut tarra oli se sama vanha. Vain vaivoin pidättelin riemunkiljahdukset sisälläni, ja otin matkaani kaksi isompaa (noin 40 litraista?) ja yhden keskikokoisen ämpärin. Ihanaa! Pitää vielä käydä ostamassa niitä lisää "loppuelämän tarpeiksi", kun hintaakin oli tuolla isommalla vain 5 euroa.

Miksi tämä ainoa oikea ämpäri on se ainoa oikea? Kuten jo sanoin, se on käytännössä tuhoutumaton, toisin kuin moni vastaava. Kestää hampaita ja tallomista vaikka paukkupakkasilla. Kun ei ole metallisankaa tai muita osia, se on turvallinen vaikka leluksi päätyisikin. Joustavuutensa vuoksi sitä on helppo kantaa, parikymmentä litraa vettä kulkee yhdellä kannolla (ja yleensä hevonen toisessa kädessä). Tarhassa/laitumella se pysyy pystyssä sellaisenaan tai autonrenkaan sisällä, karsinassa se on loistava sen perinteisen mustan laastipaljun "sisäkumina". Se 40-litrainen palju on perinteisesti yleinen vesisaavi, mutta monessa suhteessa ärsyttävä ja epäkäytännöllinen. Puhtaanapito on hankalaa: mustassa saavissa veden puhtautta on vaikea arvioida (jokainen lienee joskus pessyt sitä tolkuttoman limaista laidunsaavia, jonne on monena päivänä vain lisätty vettä kun "oli se ihan puhdas"?), ja jos saavi onkin puolillaan turpeista vettä yöllisen uimakoulun jäljiltä, joutuu (karsinassa) sen ensin ämpäreillä tyhjentämään ennen kuin itse saavin saa raahattua pesulle. Samoin täyttövaiheessa pitää juosta ämpärin kanssa edestakaisin. Mutta sisäkumi pelastaa! Tuo on täydellisesti 40 litraisen paljun kokoa, sujahtaa juuri sisään eikä jää milliäkään liikkumavaraa. Sisäkumi on helppo napata mukaan pesulle, ja tulee yhdellä kannolla vesineen takaisin karsinaan. Vaaleasta (useimmat saavini ovat olleet noita turkooseja) väristä erottuu likainen vesi ensivilkaisulla, ja vähänkin likainen vesi tulee vaihdettua & saavi pestyä. Ihan parhautta!

6 kommenttia:

  1. Pitääpä painee mieleen, miltä näyttää tuo oikea pehmeä saavi, pitäisi löytää ruokakipot, joita ei hajoa muutaman viikon välein (ja joista on mahdollisesti muuhunkin käyttöön, ne paksut kumiset ruokasaavit on aika kamalia). Noita ei taida oikein matalina saada, korkeat sankot ruukataan kipata nurin ja eväät levitellä pitkin ja poikin - ei haittaa talvella, mutta sulan maan aikaan vähän kirpasee...

    Upeat nuo huopasetit, miten maltan odottaa kuvia, joissa Mini edustaa kilpakentillä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkien pienin tuon saman valmistajan saavi on vastaavan kokoinen kuin esim. Horzen pienin joustoämpäri, eli ei mahdottoman korkea. Yksi semmoinenkin minulta löytyy, tosin sen säänkestävyyttä ei ole tullut testattua. Olettaisin että on samaa laatua kuin isommatkin, ja ne on kyllä saaneet kyytiä tarhassa kovillakin pakkasilla.. Yksikään ei ole muulla tavalla mennyt rikki kuin siitä kahvasta. Ja onhan se senkin jälkeen vielä käyttökelpoinen, kanto-ominaisuudet vain kärsivät.. Sen pienen olen tainnut löytää joskus Tiimarista, tuolla Cittarissakin niitä oli, hintaa kokonaiset 3 euroa.

      Ehkä tänä vuonna nähdään Ipanemat (ja Mini) tositoimissa.. Tai voi olla, että en malta niitä jättää käyttämättä ;)

      Poista
  2. Ah nuo Equilinet <3

    Hauskaa miten onnellinen ihminen voi olla oikean saavin löytyessä :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin vain kuvitella mitä Cittarin kassa ajatteli mielipuolisesta virnistelystäni, kun riensin kassalle saavipinon kanssa.. :D

      Poista
  3. Mimmulla taitaa varastosta löytyä samanlainen riimu kuin minillä:D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sillä oli sama extrafull-kokoisena, oli niin kiva riimu että piti saada toinen :)

      Poista