lauantai 25. heinäkuuta 2015

Kansainvälisessä arabinäyttelyssä: KotHam City Open

Nikonin sisäänajo jatkui tänään viimeviikkoisten minihevosten hieman isompien sielunkumppaneiden, siis henkeen ja vereen show-hevosten parissa, kun Metsäkylässä järjestettiin ECAHO C Show eli kansainvälinen arabihevosnäyttely. Minulla kun on takavuosilta vähän arabihevostaustaa, saavat nämä jalot täysiveriset aina paatuneen suokkitädinkin sydämen sulamaan. Arabinäyttelyissä on hyvin omalaatuinen kulttuurinsa, ja kaikenlaisesta hevosten näyttelyesittämisestä kiinnostuneena on hyvin mielenkiintoista seurata, miten esittäjät saavat nämä räjähdyspisteeseen viritetyt liitokaviot pidettyä hyppysissään. Niinpä kesäloman alun kunniaksi suuntasin koko päiväksi ihastelemaan uljaita arabeja ja niiden taitavia esittäjiä.

Hoplaa! Mohaned Al Shaqab juhlii luokkavoittoaan
Päivä alkoi English Pleasure -ratsastusluokilla. 1A:n voiton vei ori Galileo, joka pärjäsi hienosti myös näyttelyluokissa ollen paras Suomessa syntynyt ori, ja monipuolisuutensa johdosta Allround Champion. On muuten aivan upean punainen ja häikäisevän kiiltävä hevonen, kuva ei edes tee oikeutta!
Näyttäviä raviliikkeitä esittelee ruuna Perlamor
Tamma Genesis oli "hukannut" varsansa..
Iso, huhtikuussa syntynyt Habibi oli muutenkin vähälukuisen näyttelyn ainoa maitovarsa

Tamma Samarah elämöi kunniakierroksella niin että tiputti ruusukkeensa..
 ..ja pitihän sitä sitten pelästyä :)
Päivän BIS-tittelin vei lumoavan upea ori Laurent, joka voitti myös Most Classic Head -palkinnon
Myös se esitti näyttävät hoplautukset
Kuvia matkasta tarttui karsintakierroksen jälkeen hieman alle 1500 ruutua.. Huhhuh! Akunkin sain loppumaan kesken ruunachampionaattien jaon, joten olin sitten loppunäyttelyn ajan kamerattomana, kun en ole vielä vara-akun hankintaa saanut aikaiseksi. Kiitettävän hyvin se akku kuitenkin kesti, sillä sarjakuvaus sen kun raksutti ja poistoon meni jo aivan valtavasti kuvia niitä läpi selatessa, en edes muistanut (uskaltanut) katsoa mikä oli kuvalukema alunperin. Voipi olla, että latailen näistä nettiin vain jonkun valikoidun parhaimmiston (jotka ehkä joka käsittelen), mutta tässä nyt ainakin blogin puolelle pari makupalaa :)

8 kommenttia:

 1. On ne arabit vaan kauniita! En vaan ymmärrä niin super reaktiivista luonnetta. Miksi tulisista puhisijoista ei jalostettaisi vähän rauhallisempia, ja niin ollen monille ei niin kokeneillekin sopivampia? Totta kai siinä on jokin oma viehätyksensä, mutta liika sähäkkyys on hevoselle itselleenkin haitaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää kyllä muistaa, että näillä tulisimmillakin puhisijoilla on se "show-minä" ja "koti-minä" erikseen :) Lähemmin tuntemistani arabeista toinen oli rauhallinen, jopa melkein laiska, ja hyvin sopiva ratsu 12-vuotiaana, ei niin kovin kokeneena sen vuokraamisen aloittaneelle minulle. Toisen, silloin 2-vuotiaan hoitamisen aloitin 14-vuotiaana ja pärjäsin sen kanssa hienosti, vaikka nuori ja reaktiivinen hevonen oli kyseessä. Arabeista löytyy luonnetta laidasta laitaan, tiedän myös monia pitkän uran ratsastuskoulussa tehneitä. Toki ne kuumimmat yksilöt ovat oikeasti tosi sähäköitä, mutta sitä sähäkkyyttä myös halutaan niissä ylläpitää ja se on tällaisille esiintyville show-hevosille toivottu ominaisuus. Oikealla käsittelyllä ne kuitenkin voivat samaan aikaan olla kotioloissa hyvinkin lupsakoita ja monipuolisia käyttöhevosia.

   Poista
 2. Hei! Jos sinulla on kuvia hevosistani Perlamor (nro9) ja Jeltzin (nro 27) niin mielelläni niitä vastaanottaisin osoitteeseen eijlipponen@gmail.com

  VastaaPoista
 3. minä kyllä kuolisin tylsyyteen jos mun arabit ois jotain tossukoita. ratsastin tänään tuolla bis-oriilla ensimmäistä kertaa noin kuukauden tauon jälkeen (ori on ratsastettu sisään vasta toukokuussa) ja lapasempaa kakkia saa hakea. juju on siinä, että miun hepat tietää, milloin pitää olla sähikäinen ja milloin pitää olla mammankultamussukka tätikyydittäjä :) turvallisempaa maastohevosta kuin arabi saa kyllä minun mielestäni hakea, enkä ole koskaan kohdannut ongelmia sen kanssa, että ne olisivat liian pippuria. arabi ei valitettavasti vain ole rotu joka sopii kaikille, sitä varten on jalostettu muita rotuja.

  jos olisi kuvia numeroista 5, 10, 19 ja 25, näkisin niitä mielelläni.

  ja waho trophyn saajasta, eli pelennorista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10205711837608835.1073741831.1042143811&type=1&l=73459a4ff4 Facebookiin olen lataillut muutamia kuvia näytille, vielä on käsittely ja seulonta vaiheessa :) Saa kopioida ja käyttää kuvia.

   Poista
 4. Tämän arabinäyttelypostauksen kommentteihin onkin hyvä laittaa tällainen ilmoitus:

  Hei!

  Pidän kovasti blogistasi, ja halusin antaa blogillesi tunnustusta Liebster Award -haasteen/-tunnustuksen muodossa. Luethan lisää osoitteesta http://suvililjanet.blogspot.fi/2015/08/liebster-award.html :)


  Aurinkoista ja mukavaa loppukesää toivotellen,

  Susanna & Suvililja.net

  P.S. Olipa mukava lukea näyttelystä ja päästä kuvien kautta kurkistamaan, millaista showta arabinäyttelyissä on tarjolla! Josko sitä vielä joskus itsekin yleisöön :)

  VastaaPoista