lauantai 27. elokuuta 2011

Kisatunnelmia

Espooseen asti siis lähdin Mimmua koulukisoihin viemään - jos ratsastaja ei tule ratsun luo, ratsu tulee ratsastajan luo ;) Kisojen kolmas ja viimeinen luokka eli B-merkin kouluohjelma oli merkattu alkavaksi vasta noin klo 14:30, joten aamulla ei kerrankin ollut mikään kiire. Olin edellisenä iltana pessyt Mimmun viime hetken viritysratsastuksen jälkeen, joten aamulla se sai vielä mennä hetkeksi ulos (loimitettuna :P) pakatessani kamoja kaikessa rauhassa. Sitten vain lettiä vääntämään, mikä oli aika epätoivoinen operaatio, kun ei oikein tiedä mikä ylipäänsä olisi edustava letti tuollaiseen risukasaan.. Koska verkkokaan ei oikein toimi, päätin yrittää löysää ranskalaisentyyppistä. Siitä pääsee vähiten jouhia karkaamaan. Lopulta lähdimme matkaan yhdentoista pintaan.

Letti levisi loppuvaiheilta jo Mimmun puistellessa päätään kun valmistelin sitä kuljetukseen, joten siinä on pieni epäesteettinen patenttiviritys korjauksena. Kilo lakkaa päälle ja lookki ihme kyllä piti päivän loppuun asti.
Loppumetreillä tuli pieniä navigointivirheitä (ostan sen navigaattorin vielä.. joku päivä), mutta suhteellisen ajallaan pääsimme perillekin. Heppa kuntoon ja verryttelyyn mars, jotta ratsastaja pääsee vuoden tauon jälkeen ottamaan tuntumaa hevoseen. Avataanpa tässä yhteydessä siis tätä edellä mainittua yhtälöä. Kyllä, olimme ihan kokeiluhengessä liikenteessä, jotta nähdään ratsukon tämänhetkinen yhteistyö ja taso, ja tiedetään mitä jatkossa suunnitellaan Mimmun pään menoksi. Laihdutuskuurin ja yleisen kunnonkohotuksen lisäksi.

Verryttely sujui hyvin ja menimme reiluksi puoleksi tunniksi autolle huilaamaan ennen lähtövuoroa. Ennen starttia pääsisi vielä kentänpäätyyn verryttelemään kahden ratsukon ajaksi.

Progroomi eli autokuski eli sponsori eli valokuvaaja eli minä itte vauhdissa
Viimeiset puleeraukset vain ja kohti kisakenttää.


Prosentteja esityksestä tuli 57,609 ja Mimmu oli luokassa 6/8. Meni niin kuin odotettiinkin, pisteet tasaisesti 5-6 (paitsi yhdestä laukkakeskiympyrästä 7), Mimmu oli vähän nuutunut jo eikä lainkaan syttynyt radalla, jos se nyt sitä koulukisoissa harrastaakaan.. En tarkemmin ajatellen muuten edes ole koskaan nähnyt sitä kouluradalla, paitsi kantakirjauksessa :D "Melko tasainen kokonaisuus, hevonen saisi liikkua aktiivisemmin eteen ja säilyttää tasaisemman muodon" kommentteina.

Sittenpä vain kotia kohti. Nyt suunnittelemaan Mimmulle ankaraa treeniohjelmaa, katsotaan mitä vielä syksyn mittaan keksitään.. :) Ensi viikonlopun se saa kyllä huilia (ainakin minun toimestani), kun oman "kesäloman" avaukseni kunniaksi vietän perjantaista sunnuntaihin Ypäjällä kuninkaallisten merkeissä! Sitä seuraava viikonloppu sujuukin taas omien kanssa reissailessa - perjantaina kouluvalmennus, lauantaina estekisat ja sunnuntaina Minin kanssa match show..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti