keskiviikko 31. elokuuta 2011

Viikonlopun menovinkki: Suomenratsujen Kuninkaalliset 1.-4.9.

On taas se aika vuodesta, kun jokainen kykenevä ratsuputteintoilija suuntaa kohti Ypäjän hevosopistoa. Suosittelenpa myös kykeneville ei-ratsuputteintoilijoille. Voitte yllättyä siitä, miten mahtavia suomenhevosratsuja meillä onkaan! Tapahtumainfoa löytyy Hevosopiston sivuilta sekä Kipasta.

Valon Viola Samuli Puissancessa 2010
Itse korjaan viimevuotisen vain yksipäiväisen visiitin vahingon lähtemällä matkaan jo perjantaiaamuna ja olen Ypäjällä sunnuntaihin asti. Yhdessä päivässä ei kyllä ehdi kuin juosta paniikissa paikasta toiseen, kun on oriparaatia, ja tiukka minuuttiaikataulu siitä millä kentällä milloinkin on mielenkiintoisia hevosia. Siis jos reissun ottaa siltä kannalta, että tietyt hevoset on nähtävä, kuten minä ;) Eikä tämä koko viikonlopun aikataulu kyllä sen helpommalta näytä, nyt kun olen tulostanut kymmeniä sivuja aikatauluja ja lähtölistoja..

Perjantaina mittelevät laatuarvostelun finaaliin karsiutuneet kolmevuotiaat, ja silloin todennäköisesti istun tiiviisti Ypäjä-hallin katsomossa koko päivän. Jaapelivarsojahan minä ensisijaisesti kyttään, ja Harju-Vetopeli on listattu 13:45 alkavan ryhmän toiseksi, ja heti sen perään tulee vielä entisen opiskelukaverin hieno Palon Totemi. Samaan aikaan toisaalla kilpaillaan Tapiola Suomenratsujen 6-v kasvattajakilpailun ensimmäistä kouluosakilpailua, joissa aikataulu on tietysti suunniteltu niin, että upea Aarre Arvokkain on radalla n. klo 13:30. Täytyy siis jättää sen näkeminen kouluradalla lauantaille, toivon mukaan. Joten klo 10 alkaen päivän loppuun asti on tiedossa kolmevuotiaita, saapa itse henkisesti valmistautua ensi vuoteen, jos vaikka finaalipaikka Minillekin irtoaisi ;)

Oriparaatissa mukana tietysti Hermeli
Lauantai onkin sitten hankalampi päivä. 5-vuotiaiden laatuarvostelussa on lauantaina estekoe vuorossa, ja sieltä kyttäämme tietysti ensisijaisesti jaapelilaisia Pikku-Seikkaa ja Pikku-Epeliä. Seikka on radalla noin yhdeksän aikoihin, Epeli esiintyy n. puoli yhden tienoilla. Estekentän laitamille saa varmaan suunnata aamulla heti kahdeksaksi, koska siellä on mm. mielenkiintoinen sph-ori A.T. Musta Ritari. Kasvattajakilpailun toisen kouluosakilpailun lähtöluetteloa tai alkamisaikaa ei ole vielä ilmoitettu.. Kasvattajakilpailun esteiden ensimmäinen osakilpailu sen sijaan on ennen Oriparaatia derbykentällä, jos tulkitsen kilpailijatiedotetta oikein. Aarre Arvokkain kilpailee sekä esteillä että koulussa, joten jossain se täytyy ehtiä näkemään. Oriparaati on aikaavievä numero, klo 11:30-13, joten toivottavasti paikan päällä jaetaan viimevuotiseen tapaan tarkkaa aikataulua siitä, mitä oreja siinä nähdään ja millä kellonlyömällä, jotta "turhat" voi jättää pois. Tosin, kun ilman ensi kesän varsaa jääneenä noita oreja tulee kovasti mietittyä jo Minillekin, voi olla että katsomoon liimaantuu aika tiukasti.. Suomenhevosten avointa Helppoa A:ta tahkotaan aamuyhdeksästä pitkälle iltapäivään joten sitä voi käydä kurkkimassa silloin jos muulta liikenee aikaa, mutta Sumiainen pitää ehtiä nähdä - 10:25. Melko aamupainotteinen siis on tämä pakollisten nähtävien aikataulu osaltani, iltapäivästä ehtinee vähän hengähtääkin jo :) Jossain välissä kisataan tietysti estemestaruuden ensimmäinen osakilpailukin.

Sunnuntaina 5-vuotiaiden laatuarvostelussa on vuorossa kouluosuus, aikataulu on sama kuin esteilläkin eli heti aamusta Hiekkalaatikolle. 6-vuotiaiden kasvattajakilpailussa jäljellä on enää toinen esteosakilpailu. Estemestaruuksissa kilpaillaan ratkaiseva finaali. Päivän ehdottomasti mielenkiintoisin osuus itselleni on nyt toista kertaa kilpailtava Kelmin muistokilpailu -kür, joka on innoittanut lähtölistalle peräti 22 ratsukkoa ja näin klo 10 alkava luokka tulee kestämään yli neljä tuntia. Ihan koko aikaa ei ehkä raaski "tuhlata" yhden kentän laidalla, joten pitää sitten tarkemmin miettiä paikan päällä, mitä tapahtuu, missä ja milloin. Kenties niitä nelivuotiaitakin voisi jossain välissä yrittää katsastaa, niillä on vuorossa sunnuntaina esteet.

Ja sitten se on vain todettava, että häh, joko se on kaikki ohi, ja suunnattava kotiin kaikkien exposta tarttuneiden ostosten ja kuvia pullistelevan kameran kanssa..

Äkkivilkaisulla tämä voi vaikuttaa olevan hyvin kaukana rentouttavasta viikonlopusta :D Mutta tämä on koko vuoden kohokohta, pääsee näkemään tuttuja, ja hienoja hevosia. Ja, mikäli hyvin käy, tämä saattaa olla viimeinen vuosi Kuninkaallisissa pelkkänä turistina..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti