lauantai 6. elokuuta 2011

Turpiin vaan ja onnea

Nyt kyllä tuli sitä kaivattua kylmää kyytiä! Pessimisti ei pety, enkä kyllä voi edes sanoa olevani pettynyt. Olisiko sitten shokkia ilmassa, mutta lähinnä naurattaa tämän päivän Kausalan show'n näyttelymenestys.

Hyvinpuunattu varsa käyttäytyi, lastautui ja matkusti kuin unelma. Oli iilimadoksi jopa mukavan virittynyt verrytellessä ja yritti kovasti liikkua kehässäkin vielä. Lausunto luettiin heti arvostelun jälkeen, ja oli oikein asiallinen.
© Niina Pilli
Hyvin kehittynyt, lihaksikas ja ryhdikäs
Hyvänmuotoinen kaula, hyväas. lapa, hyvä syvyys, lyhyehkö lautanen
Vinot ja painuneet etupolvet
Tahdikkaat lavoista irtonaiset mutta takaa jäykät liikkeet

(näyttelyssä arvostelu oli vain sanallinen, ei pisteitä siis)

Siinähän sitä sitten ihmeteltiin, kun luokkamme loppuarvostelussa ruusuketta kiikutettiin nenän edestä yhdelle sun toiselle. Olimme kaksivuotiaiden viimeisiä, ja saimme III palkinnon. Tuolla lausunnolla. Perusteena että, vaikka varsa muuten on oikein korrekti, on varsalla niin kurjat polvet että tämä ei käyttöäkään ehkä kestä, joten ei sitä paremmin voi palkita. Miten nyt tuohon sitten suhtautuisi. Kaksi kertaa on tälle vuodelle jo arvosteltu ja toki tiedän että asennot ovat huonot, mutta että noin huonot..

Ei siis muuta kuin leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, Joensuu kutsuu kahden viikon päästä.. :)

2 kommenttia:

  1. Tuskinpa vain polvet ovat noin huonot - ehkäpä aikaisemmat lausunnot ovat oikeammassa :)

    VastaaPoista
  2. No en minäkään tuohon ihan vakavissani osaa suhtautua.. Mutta tämä oli nyt tämän tuomarin näkemys. Samoja asioita siitä kyllä ovat muutkin todenneet enkä itse lausuntoa ihmettele, mutta lähinnä tämä asian vakavuus nyt oli ihan "uutta". Varsinkin kun hevosen kokonaisarvostelu kärsii noinkin rankasti yhden arvostelukohdan perusteella.

    Emänsä kun on vasikkapolvinen & hieman sapelinen, niin siltähän se on nuo perinyt. Vaan eivät ole emääkään koskaan vaivanneet.

    VastaaPoista