maanantai 7. marraskuuta 2011

Menopäällä

Että taas semmoinen viikonloppu se! Eilen lauantaina siis taas ohjelmassa Mimmulla ja Jaanalla estevalmennus Kuuksossa. Minun kirjoitukselliset kykyni ovat nyt jossain univajeen alla piilossa joten video saa kertoa enemmän kuin haparoivat sanani (vaikka kameralla kyllä olikin taas suuria vaikeuksia selvitä "pimeässä"). Hyvin meni hyppelyt, videon lopussa myös hieman uusintakäännöstreeniä.



Ja tänään oppeja testattiin käytännössä. Kello soi ensimmäisen kerran iloisesti 5:30 (ja töistä olen päässyt tänään 22:30 joten tämä selittäköön väsymystä..), ei muuta kuin sapuskaa poneille ja pikkuhiljaa itsekin käynnistymään aamuun. Kohti Kotkaa lähdettiin ajelemaan joskus about varttia ennen kahdeksaa, kisat alkaisivat yhdeksältä. Ensimmäinen luokka siis seuraluokka, 70 cm Clear Round -arvostelulla. Mimmu lähti aika loppupäässä joten ei ollut mikään kiire.. Pidemmittä puheitta laitetaan nyt vaan se video tähän, ei jaksa satuilla mitään mutta haluan saada tämän postauksen tehtyä :D



Elikkä nollarata ja jaettu ensimmäinen sija! Jiihaa, ainakin yksi ruusuke plakkarissa. Sitten seuraavaa luokkaa odottelemaan.. Strategia oli (mikäli toiseen vaiheeseen pääsisi) kaikki tai ei mitään, eli muutama oikein tiukka tie joilla säästyy aikaa ilman hirmuisen vauhdin ylläpitoa. Mimmu kun on niin sutjakka penninpäälläkääntyjä tarpeen tullen, menee sieltä mistä mahansa kanssa vain mahtuu, mutta liikoja revitellä sen kanssa ei välttämättä kannata, tai sen saa kiinni ehkä joskus juhannuksen tienoilla (voi vaikka ottaa jonkun omaehtoisen estevalinnankin jos oikein innostuu). Hieman jännitti katsomossa, Mimmun ekat aluekisat yli vuoteen..



Mimmun touhutusta katsellessa rupesi kyllä jo vähän naurattamaankin, oli se niin uskomattoman tosissaan taas. Molemmista vaiheista kuitenkin nollat ja aika 25,76 meni siinä vaiheessa johtoon! Alle kymmenen ratsukkoa jäljellä kokonaisuudessaan 26 lähtijästä.. Ratsukon loppuverrytellessä menin itse vielä maneesiin seuraamaan viimeiset radat. Eikä mennyt kukaan ohi, ei.. Mahtavaa, Mimmun ensimmäinen aluetason voitto! Kyllä kannatti lähteä. Hymyissä suin lähdettiin sitten kotiinpäin.

Näin se käy, tuumaa Mimmu
Nyt on kyllä ankaran treenin paikka Mimmun laukkojen kanssa, ennen se nimittäin salamana vaihtoi laukat sileälläkin lähes suunnanvaihdon ajatuksesta, mutta minäpä olen sisäisen kouluratsastajani tarmolla treenannut vastalaukkaa koko kesän ja se ehkä näkyy jossain, tosin vähän negatiivisesti näin esteratsastuksen näkökulmasta. Ei sitten muuta kuin kavaletti- yms. harjoitusten kanssa taas vaihtoja kuosiin ja voimaa ponnistuksiin! Siis kunhan minä ensin jaksan askarrella kavaletteja.. ;) Joko tämä nyt riittäisi, kiitos ja hyvää yötä!

2 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon jos voititte jotain! :D Olen liian väsy lukeakseni joten katsoin vain kuvat.

    Tuosta yhdestä kuvasta voisi shopata nenäverenvuodon pois, hihi :D

    VastaaPoista
  2. Kaksi ykkössijaa :) Tai siitä ensimmäisestä luokasta jaettu 1. eli kaikki ilman virheitä selvinneet voittavat tuollaisessa luokassa, ajalla ei merkitystä. (Meni hetki miettiessä nenäverenvuotoa mutta sitten hokasin :D Ai mikä väsy..)

    VastaaPoista