lauantai 19. marraskuuta 2011

Haastetta kerrassaan

Haastavaa tämä bloginpito ;) Nyt kyllä jätän haasteen jakamatta eteenpäin - jos joku haluaa "haastaa itsensä" ja tehdä tämän, kaikin mokomin.

Säännöt ovat seuraavat:
a) kiittää haasteen antajaa: Kiitos Maya/At full gallop :)
b) nämä blogit haastoin mukaan
c) ilmoittaa näille kahdeksalle haasteesta
d) kertoa kahdeksan satunnaista asiaa itsestään

Tämähän vaatii ihan ajatusta, yleensä tämän tapaisissa tehtävissä paljastan itsestäni vain negatiivisia ominaisuuksia.. Pidetään tämä siis lyhyenä ja yksinkertaisena.

1. Ensimmäinen hoitoponini oli Skäpperöds Gaia Savijärven kartanolta. En tiedä onko mummu vielä hengissä, oli ainakin kesällä 2005 (?) kun olin Saviksella työssäoppimassa. Mutta onhan siitäkin jo jokunen vuosi..

2. Lisää shettisrakkautta, poni jolla aloitin ratsastuksen oli Katrinchen eli Nappula Sailan tallilta. Taisin olla nelivuotias silloin. 85-syntynyt Nappula viimeisten tietojeni mukaan on edelleen hengissä ja suosittu tuntiponi :)

Nappulaa kävin katsomassa 2003 vanhojen aikojen muistoksi, paluu hevosharrastukseni juurille ennen lähtöäni Perhoon..

3. Perhossa opiskelin vuosina 2003-2007 hevostenhoitajaksi yhdistelmätutkintona lukion kanssa. Koska inhoan että minut rinnastetaan kaksoistutkinnon suorittaneisiin: olen suorittanut kolmoistutkinnon, siis ammattipaperit, yo-tutkinnon ja koko lukion oppimäärän. Siinä on ero! Opiskeluun uhrattuun aikaan ja vaivaan nähden suhteettoman hyviä papereitani en ole kuitenkaan jatko-opiskeluun hyödyntänyt, enkä ole ollut enää yli kahteen vuoteen hevosalan töissä, joten olen kaukana vallitsevan ammattilukiokiistan mallioppilaasta.. Suosittelen tätä tietä kuitenkin kaikille hevosalan opintoja miettiville, vaikka lukio ei varsinaisesti kiinnostaisikaan. Joku takaportti on hyvä olla. Sinä päivänä kun aikuistun ja päätän hankkia itselleni loppuelämän ammatin, minulla on aina taustalla enkusta lukematta kirjoitettu laudatur ja 10 jokaisesta kurssista. Kuriositeettina mainittakoon että yhdestä kurssista olin vähällä saada ysin, mutta menin korotuskokeeseen.. :P

4. Kaikkein eniten haluaisin työkseni vain hoitaa hevosia, mutta taloudellisesti se on kestämätöntä niin kauan kun haluaa myös omistaa ja (yrittää) kasvattaa hevosia. Hevosalan yrityksistä haluaisin perustaa varsapihaton: rakastan pikku möllyköiden opettamista tavoille. Mutta raha, raha, raha..

5. Hevosia on omistuksessani ollut kaikkiaan kolme: Mimmun ja Minjan lisäksi myös suomenhevostamma Haanen Hirmu. Hirmu oli ensimmäinen passihevoseni Perhossa, ja vuosien varrella hoidin ja liikutin hurmaavaa blondikakaraa usein. Koulu loppui ja Hirmu jäi Perhoon - mutta olin luvannut sille, että tämä ei jäisi tähän. Alkuvuodesta 2008 molli vähensi hevosia, ja ehkä liian lyhyeksi jääneen harkinta-ajan jälkeen soitin koululle ja sovin kaupoista. Sain elämäni hevosen kuitenkin ihan väärään aikaan ja paikkaan - oltuaan ensin jonkin aikaa ylläpitoa vastaan vuokrattuna, myin sen lopulta noin vuosi sitten. Loputtoman puuhakas monitoimitamma ei seurahevosena oloa olisi jaksanut, ja kolmikossani oli yksi liikaa.

Edelleen kaiholla muistelen kaunista tammaa ja mietin mitä olisi voinut olla.. Mutta joskus on pakko myöntää oma riittämättömyytensä. Hirmu sai ihanan kodin :) Se on persoona jota ihan jokainen ei ymmärrä, mutta kuitenkin hevonen, jonka kanssa minulla on ollut ehkä tiivein side.

6. Alkaa ideat loppua jo nyt! Hevosten lisäksi en harrasta juuri mitään muuta kuin elossapysymistä - hevoset kotipihassa rytmittävät elämän tarkkojen rutiinien mukaan. Elokuvissa yritän käydä vähintään pari kertaa kuussa tai sen mukaan miten mielenkiintoista katsottavaa on tarjolla - olen leffafriikki. Joskus aikanaan luin myös paljon, mutta nykyään se painottuu lähinnä hevostietokirjojen keräilyyn. Niitä minulla onkin melkoisen valtavasti..

Tässä murto-osa hevoskirjahyllystäni..
7. Ja tietysti valokuvausta harrastelen aina silloin tällöin. Kotisivuni Effrenus.net onkin odottanut valmistumistaan vuodesta 2006 - eli suurella todennäköisyydellä sitä ei koskaan tulla näkemään. Lähinnä tapahtumista otettuja kuvia löytyy hajanaisesti useilta kuvasivuilta, mm:
http://picasaweb.google.com/arroparro
http://community.webshots.com/user/krista_heikkila
http://community.webshots.com/user/kristah87
http://community.webshots.com/user/arroch

Joskus harvoin kuvaan muutakin kuin hevosia..
8. En olisi koskaan uskonut että tämä blogi kasvaa näinkin suureksi - lukijoita on nyt jopa 25, kiitos teille kaikille! Alkujaan kirjasin muistiin vain Mimmun tiineysajan juttuja omaksi ilokseni, mutta vierivän lumipallon lailla innostus bloginpitoon on kasvanut ja nykyään pyrin kirjoittamaan mahdollisimman usein - jos vain on jotain asiaa tai asiankaltaista.

Olipas randomia. Mutta tulipahan tehtyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti