maanantai 8. lokakuuta 2012

Kristan seikkailut kameran takana ja edessä

Tulipa taas todettua, että pitäisi ehkä harrastaa tätä kameran ulkoiluttamista hieman säännöllisemmin.. KJR:n seuramestaruudet kilpailtiin viikonloppuna, ja sekä lauantain koulukisoissa että sunnuntain estekisoissa kävin hieman räpeltämässä. Räpeltämässä todellakin, varsinkin esteiden kanssa mietin ihan tosissani, koskahan edes olen estekisoja viimeksi kuvannut, ja olenko ikinä nykyisen kameran aikaan? No, olihan siellä onnistuneempiakin otoksia kohdalla, mutta ei erityisen kehuttava lopputulos kaiken kaikkiaan.. Tarkennukset ja ajoitukset ihan miten sattuu. Reeniä, reeniä!

KJR 061012
KJR 071012

Lauantain visiitti kisapaikalle jäi melko lyhyeksi, kun olin saanut visiitillä olevan veljeni lupautumaan kameran taakse, jos vaikka pitkästä aikaan saisin Minin edistymisestä itselleni kuvamuistoja. Hmm. Edistymisestä. Niin.. Ilmeisesti en ole tämän ratsukon ainoa joka on käynyt lukemassa ht.netissä nuorten hevosten ratsastamista koskevia keskusteluja, sillä Minillä ainakin on hyvin vahvasti mielessä, että nöpöhölkkä ei ole varsahevosten askellaji ja aina pitää mennä eteenpäin, eteenpäin eteenpäin eteenpäin. Tuulinen sää ja kentän vierellä juoksevat koirat eivät ainakaan auttaneet asiaa, ja vauhtivarsan päivän vaihteet olivat lujaa, lujempaa ja täysiä, ja kuvat sen mukaisia. Sattui sinne edes muutama julkaisukelpoinen (?) sekaan.. No, ei kai sitä voi olettaa, että jos samalle viikolle on jo sattunut kaksi täydellisyyttä hipovaa ratsastuskertaa, se kolmaskin olisi samaa luokkaa ;)


Viikonlopusta söi alun perin tähdellisemmille asioille (kuten sen uhkailemani varusteinventaarion loppuunviennille, öhöm...) kaavailtua aikaa myös Ratsumäen uusin tulokas, hyvin nopealla päätöksellä meille perjantaina muuttanut Netti-koiruus! Ei tämä nyt ihan hätäilty homma kuitenkaan ollut, on toisen hankinta ollut mietteissä ja nyt sattui sopiva kohdalle. Netti on parivuotias laikamixnarttu, ja pienen vikkelän Sakarin tapaan Rekku Rescuelta tullut. Kotiutuminen on sujunut hienosti ja Sakulle Netti on aivan täydellinen, yhtä innokas ja leikkisä painikaveri :)


Enpä ole muuten saanut Miniä sinne ensi sunnuntain Kouvolan mätsäriin vielä ilmoitettua, ja kovasti vielä jahkailen, kannattaako sinne tuon karvaisen pallomahan kanssa lähteäkään. Tiistaina on viimeinen ilmoittautumispäivä, mutta oma fiilis on nyt se, että muutaman viimeisen viikon rientojen jälkeen voisi välissä ottaa ihan lunkisti. Sitä seuraavana viikonloppuna onkin jo luvassa mikäs muukaan kuin Helsinki International Horse Show, jonne minäkin SuoRan jäsentarjouksen kautta ostin liput lauantai-illalle..

Ne viimeaikaiset riennot ovat olleet mm. tämän näköisiä

2 kommenttia:

  1. Onkos tossa fujifilm kamerassa jotkut tietyt asetukset, miten sillä saa noin hyviä kuvia? Koska itselläni se ei aina tarkenna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, noissahan oli ne esikarsitut kuvat, jäi niitä jokunen julkaisematta missä oli tarkennus tai muut seikat ihan pielessä.. :P Itse kuvaan tällaisissa hyvissä oloissa (valoista ja aurinkoakin) laiskana yleensä ihan automaattisäädöillä. Aika hidashan tuo on tarkentamaan (niinkuin nämä Fujin bridget yleensä taitaa olla - minullehan tämä on jo kolmas samaa sarjaa yli 8 vuoden aikana), joten ainakin omalla kohdalla esteillä varmin "kikkakolmonen" on tarkentaa esteeseen (esim. puomiin tai tolppaan) jo valmiiksi, laukaisin puoliksi painettuna, ja toivoa että se osuu kohdalleen. Varsinkin esteiden kuvaaminen on siitä ärsyttävää, että niitä kuvamahdollisuuksia per hevonen on vain rajallisesti, kun hyvään kuvaussuuntaan (auringon sijainti, taustat jne.) hypätään ehkä muutama este. Paljon kun vain treenaa, kyllä se tuntuma alkaa löytyä :) Ehkä itsellekin taas, jos vaikka ensi vuoden ulkokaudella koittaisi aktivoitua. Nyt taitaa pitkälti taas hallikisat alkaa ja maneesioloissa ei toi HS10 kyllä ole omiaan..

      Poista