perjantai 22. heinäkuuta 2011

Kengättömyysraporttia

Kengättömyys taas tasaiseen tahtiin tuntuu kuumentavan tunteita eri foorumeilla. Kun pitkään aikaan en ole kertonut siitä, miten meidän "kokeilumme" edistyy, niin eiköhän nyt voisi senkin tehdä :) Viimeksi olen tainnut kevään korvilla arvuutella, miten tässä oikein käy lumien lähdettyä.

Mimmu on ollut kengättä nyt kohta vuoden. Sekä etu- että takakavioissa alkaa olla nyt kasvanut "läpi" tänä aikana kasvanut kavio. Etenkin takakavioissa kasvuraja on todella selvä, kavioissa oli lievä vinous joka lähti heti suoristumaan kun kengät otettiin pois. Vuolulla tätä ei ole tarvinnut korjata, kavio lähti itse kasvamaan oikeaan suuntaan. Bootseja on käytetty koko ajan vähemmän, kaviot ovat todella vahvat eikä mitään ongelmia ole ollut. Bootsit (Cavallo Sport) ovat kestäneet hyvin kovilla sorateillä ratsastusta, kulumaa ei ole paljonkaan tullut lisää sen jälkeen kun "pintakarkeus" lähti. Sen verran kuitenkin on pohja ohentunut, että nastoja noihin ei enää saa kiinni, eli talveksi pitää ostaa uudet bootsit nastoitettaviksi. Olen vähän miettinyt Easyboot Trailien ostoa ihan vertailun vuoksi, mutta toisaalta olen ollut Sporteihinkin kovin tyytyväinen!

Yksi harvoista kuvista missä Mimmulla on bootsit jalassa. Tämäkin kännykällä otettu. Tässä ollaan juhannusretkellä Sumiaisen luona (n. 10 km suuntaansa), tosin käynnin tarkoitus oli vain valokuvien kotiintoimitus. Meillä ei ole (vielä) gaiterseja bootseissa, mutta lampaankarvapehmusteet olen niihin askarrellut. Bootseja on nyt käytetty vain etujaloissa.
Ensi talven suhteen pitääkin jo miettiä, saako Minjakin jalkaansa bootsit, vai kengät, kunhan sen ratsutus alkaa.. Mahdollisimman pitkään sen tietysti mielellään pitää ilman kenkiä, ja astuttaahan se olisi tarkoitus kuitenkin ensi kesänä, joten saisi ainakin sinne nelivuotiaaksi olla ilman mikäli kaikki menee suunnitelmien mukaan, ja edellyttäen tietysti että kaviot kestävät hyvin. Kengättömyysuskonnon kannattaja tietysti pitäisi itsestään selvänä että sen kaviota eivät naulat pääse vahingoittamaan.. No, ei nyt ihan niin villeiksi heittäydytä. Kilpahevonenhan tuosta ehdottomasti on tarkoitus tulla, joten sen mukaan eletään. Kyllä todistetusti on pidetty urheiluhevosia terveenä kenkien kanssa aika kauan ;) Mutta jännäähän se olisi katsoa, miten pitkälle ilman kenkiäkin pääsee. Mitenkään yleistämättä, sen vaikutelman olen saanut että pääasiassa taitavat "kengättömyysporukat" olla ihan harrastehevosten pitäjiä, ja hevosen välineistämistä kilpailuun katsotaan vähän karsaasti (näin ainakin Suomessa, maailmalta kyllä löytyy tarinoita menestyvistä kilpahevosista).. Ja senhän nyt tietää, miten epäilevästi kengättömyyteen yleisesti suhtaudutaan, vaikka se monelle hevoselle voisi olla ihan toimiva ratkaisu. Ainakin nyt Mimmun kanssa kokemukset ovat olleet pelkästään positiivisia. Mutta kokeiluhan tehtiin ihan vain kokeilun vuoksi, ei kenkienkään kanssa mitään varsinaista ongelmaa koskaan ollut, satunnaisia irtokenkiä lukuunottamatta.

No, näistä ylevistä pohdinnoista arkisempiin toteamuksiin! Mimmu ultrattiin tänään, ja todellakin on kiima aluillaan. Sunnuntaina oriin luo ja uusinta tarpeen mukaan tiistaina :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti