tiistai 19. heinäkuuta 2011

Ja taas mennään

Totuuden hetket olivat käsillä, kun Mimmua tänään ultrattiin pienen hengähdystauon jälkeen. Jos toivoakaan ei olisi kierron normalisoitumisesta, saisi varsaprojekti valitettavasti tälle kesälle jäädä. Mutta! Tekikö tehtävänsä luontaishoidot vai aika, mutta sikäli normaalitoimiselta näytti tamma, että sai kiimapiikin ja ultrataan perjantaina, jos todellakin olisi astutuskypsä viikonloppuna. Toinen vaihtoehto olisi ollut viedä tamma oriasemalle jossa pääsee "jatkuvaan seurantaan" luonnostaan tulevaa kiimaa odottamaan, mutta tämä vaan on mennyt niin kalliiksi jo muutenkin.. Katsotaan nyt tämä mahdollisuus. Jos ei tiinehdy (tai edes tule kiimaan), ensi keväänähän se varmasti on viisainta viedä asemalle, antaa päivähoitomaksujen raksuttaa ja pitää tamma siellä kunnes tulosta syntyy. Keinosiemennyksellä voisi saada parempaa tulosta, mutta ainakaan tällä kaudella ei nyt oria mennä sen vuoksi vaihtamaan. Ja luomunahan tämä viimeksikin tiinehtyi oikein hyvin. Melkoisen stressaava on ollut tämä kesä kaikille osapuolille :P

Ja nyt muuten kelpaakin mennä! Olen tässä pitkin kevättä ja kesää etsinyt sopuhintaista traileria, jotta helpottuu ainainen kuljetusten järjestäminen. Vähän matkustanut Minikin pitäisi rutinoida varmaksi koppiin menijäksi, ja ensi keväänä viimeistään sen kanssa pitäisi reissata laatuarvostelua varten harjoittelemaan. Ja kun ensi kesänä parhaassa tapauksessa on tarkoituksena astuttaa molemmat, ja ehkä ihan parhaassa tapauksessa Mimmulla olisi se varsakin alla.. Ehdottomasti jo tarvitsi oman trailerin. Periaatteessa hakusessa oli 1,5 hevosen traileri kun vetoautokin on ihan farmari vain, mutta nytpä sattuikin vielä osuvampi peli. Kevyt kahden hevosen kaksiakselinen lasikuitukoppi, eikä hinnalla pilattu. Tässä matkustaa hyvin vaikka tamma varsoineen (kun nyt olisi ensin sellainen!) tai kaksi varsaa/nuorta. Ikää tällä Fredillä jo on (enemmän kuin minulla :D), mutta todella hyvin se on pidetty ja kunnostettu. Eipä siis auttanut muu kuin ajella perjantaina Nurmijärvelle J. Matikaiselle koppikaupoille :) Hieno on traileri, tilava ja ihan moitteettomassa kunnossa.

Mini ihmettelee pihaton ikkunasta maailman menoa. Joko niitä lastausharjoituksia ryhdyttäisiin.. Vai näyttelyharjoituksia.. Hmmm..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti