maanantai 20. helmikuuta 2012

Viikon leffavinkki: Sotahevonen

DreamWorks Picturesin “Sotahevonen”, ohjaajana Steven Spielberg, kertoo koskettavan tarinan uskollisuudesta, toivosta ja sinnikkyydestä niin Englannin idyllisellä maaseudulla kuin ensimmäisen maailmansodan riepottelemassa Euroopassa. Se on kertomus siitä, miten nuori Albert kesyttää ja kouluttaa hevosen nimeltä Joey ja miten heistä tulee erottamattomat ystävät. Kun kohtalo kuitenkin johdattaa kaksikon eri teille, tarina seuraa urhean hevosen uskomattomia edesottamuksia sodan melskeessä. Se kuvaa, kuinka monin tavoin tuo sankarihevonen mullistaa kaikkien kohtaamiensa ihmisten elämän – niin brittien ratsuväen kuin saksalaisten sotilaiden sekä ranskalaisen maanviljelijän ja tämän lapsenlapsen – kunnes kertomus saavuttaa kouraisevan huipennuksensa keskellä Ei-kenenkään-maata.

Sotahevonen saa Suomen ensi-iltansa lopultakin tulevana perjantaina, 24.2., johan tätä on odotettukin! Luin viime viikolla Michael Morpurgon kirjoittaman kirjan johon elokuva perustuu, ja kyllähän tuo tarina imaisi lukemaan koko kirjan kertaheitolla, oli vain pakko saada tietää, miten tarina päättyy kaiken jännityksen, sattumien, onnen ja epäonnen jälkeen. 6 Oscar-ehdokkuuttakin kerännyt elokuva on kohtuullisen hyviä arvosteluja saanut osakseen, eikä näistä aineksista Spielbergin käsistä voi toivottavasti huonoa elokuvaa syntyäkään. Nenäliinat mukaan ja leffaan tulevana viikonloppuna siis!


Elokuvatraileri Filmtrailer.com in kanssa

2 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Jo pelkästä trailerista alkoi pikkuisen itkettää, joten toivon, että leffassa on edes jossain määrin onnellinen loppu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin luin kirjan ihan siinä mielessä, että tietää vähän mihin varautua.. Kyllä siinä taitaa väkisinkin silmänurkka kostua :)

      Poista