tiistai 8. toukokuuta 2012

Kirjavinkki: Tavoitteena tasapaino

Tänään tulikin odotettua postia! Ennakkotilasin Katri Syvärisen Tavoitteena tasapaino -kirjan Tunne Hevosen verkkokaupasta jo aikaa sitten. Tavoitteena tasapaino on jatkoa Syvärisen muutaman vuoden takaiselle kirjalle Syvemmälle satulaan, johon ihastuin suuresti.
Kymmenen ratsastuksen ammattilaista kertoo, mitkä asiat ovat vieneet heitä eteenpäin urallaan. Mistä löytyy innostusta, motivaatiota ja välineitä tulla vieläkin vähän paremmaksi?

Kirjassa monipuolinen joukko hevosalan ammattilaisia päästää lukijan syväluotaamaan heidän metodejaan ja mielipiteitään, tutustumaan heidän tarinaansa ja matkaan, jonka he ovat kulkeneet ollakseen siellä missä ovat nyt. Näkökulmansa tarjoavat niin periksiantamaton vammaisratsastaja Jaana Kivimäki, hevoskuiskaaja Kari Vepsä, kuin kansainvälisen tason kilparatsastajat kuten Emma Kanerva ja Maiju Mallat.

Kuten jo Syvemmälle satulaan, myös Tavoitteena tasapaino on mahtava aarreaitta kaltaiselleni "poimin vähän sieltä ja vähän täältä" -pohjalta ratsastusta katsovalle ihmiselle ja tarjoaa paljon inspiraatiota. Laajasta aihepiiristä löytyy varmasti jokaiselle jotakin - ja monestihan se paras oppi voikin löytyä niistä uusista keinoista, joita ei omasta "työkalupakista" vielä löydy.

"Olen valmis ottamaan oppia hevosenkäsittelyyn mistä tahansa, en halua sitoa ratsastustani tiettyyn koulukuntaan. Vuosien varrella monet erilaiset opit ovat osoittaneet tehonsa. Tärkeintä on, että ratsastaja on valmis muuttumaan ja mukautumaan hevosen mukaan." - Cajus Aminoff

Lämpimästi suosittelen siis kyseistä kirjaa, kuin myös edeltävää teosta jos se ei ole jo tullut tutuksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti