torstai 17. toukokuuta 2012

Ostin kun halvalla sain, ja muut kootut selitykset

On se hyvä kun ihmisellä on vapaapäiviä, niin ehtii päästä rahoistaan, hehheh.. Haminan suunnalla retkeillessä oli aivan pakko käydä Hevosväylässä, tarkoituksena hakea shampoota siinä toivossa, että saisin Ministä inhimillisen näköisen ennen ensi lauantaita. Se kun on niin hienohelma, että kurassa se ei piehtaroi, mutta nyt tarhan kuivahdettua se vallan nautinnollisesti makaa pitkin pituuttaan auringossa lekotellen. Niinpä se on juuriaan myöten inhottavassa hiekassa/tomussa. Ihanaa. Suunnitelmana on pestä se nyt perjantaina, ehkä loimittaa harkinnanvaraisesti ja pestä vielä uudestaan viikon päästä perjantaina. Toivon mukaan myös viimeiset irtokarvat saavat siinä rytäkässä kyytiä. Hain siis Hevosväylästä putelin Absorbinen SuperPoota, kun vanha hevosshampoo veteli viimeisiään. Ehdin jo harmitella kun eilen huomasin, että Hevosväylässä on tulossa perjantaina ja lauantaina ystävämyynti-poistohässäkkä, joka nyt meni sivu suun. No, ei "hätä" ollut tämän näköinen.. Laari satulahuopia oli jo tarjoushinnoiteltu ja sinnehän minä sitten upposin. Minähän olen edelleen ainakin teknisesti satulahuopaostoboikotissa viime kesän Bastioni-katastrofin jälkeen, mutta hieman olen lipsunut tästä periaatepäätöksestä aikaa myöten. Sen verran itsehillintää tai omatunnon kolkutusta oli kuitenkin läsnä, että mukaan lähti vain yksi Euro-Star, harmaa yleishuopa tummansinisellä ja hopeisella kantilla ja isolla logolla varustettuna. En nyt jaksanut huovasta kuvaa ottaa, mutta samainen huopa on kuvassa velipoika (i. Jaapeli) Aarre Arvokkaimmalla Ypäjällä kasvattajakilpailussa. Aarre Arvokkaimmasta muuten juttu uusimmassa Suomenratsujen lehdessä, check check! Tarkkasilmäinen lukija löytää muuten kyseisestä lehdestä myös minut.. ;)

Agrimarketin kautta (mukaan vain kuukauden tarjouksena olevaa SHC:n "Helosania" ja ihanat FT Kilpahanskat - ei, en aikonut ryhtyä ravikuskiksi, nuo vain ovat Roeckl-luokan taivaalliset kädessä ja tosi hyvät tallihanskat) matka jatkui kotiin ja ponistereita syöttämään. Eikä tässä vielä kaikki! Kuulin jo aikaa sitten että Kouvolan Hevostarvikkeessa on jonkin sortin tyhjennysmyynti meneillään, mutta ei siellä koskaan tullut käytyä, ja nyt elin siinä uskossa että putiikki on jo kiinni. Eilisestä lehtimainoksesta kuitenkin selvisi että aukihan se on, joten piti käydä ratsaamassa valikoima, josko sieltä jotain löytyisi. No, löytyihän sieltä. Cottage Craftin lampaankarvalapanen (5 euroa), Kingslandin sukat (6 euroa), Jacsonin heijastintoppatakki (20 euroa), turvakärkijodhpurit -40% alennuksella, estepenkkiin joustamattomat jalustinhihnat -30%, harmaa kaunis riimunnaru (4 euroa) ja olikohan se jo siinä.. Ihan tarpeellisia ja hyödyllisiä ostoksia kaikki ainakin tavallaan (en ehkä tarvitse kahta lampaankarvalapasta, ja sukkia sekä riimunnarujakin kyllä löytyy).. Heijastintakki oli kuitenkin todella näppärä löytö tuohon hintaan, ja samoin vanhat turvakärkijodhpurini ovat palvelleet ehkä sen 15 vuotta joten ehkä niistä voi jo aika jättää. Jalustinhihnatkin olivat tarvelistalla, kun estepenkin mukana tulin ostaneeksi todella huonolaatuiset. Ostoksille kertyi kuitenkin yhteishintaa ihan mukavasti, puhumattakaan koko päivän saldosta.. Että jos joku kehittää sen hevostarvikeaddiktien vieroitushoitolan niin täältä löytyisi yksi asiakas heti. Huhhuh. Hyvät ostokset, parempi mieli!

Ihan kaikkein parhain mieli tuli kuitenkin Miniä illalla ratsastaessa. Alkuun tehtiin käynnissä "Kyran neliötä" ja ravailtiin jonkin verran, tehden paljon siirtymisiä. Ja sittenpä laukattiin ensimmäistä kertaa! Taas kerran näitä asioita joista ei jäänyt juuri jälkipolville kerrottavaa, sanoin "laukka" ja laukka nousi. Mini suhtautui asiaan lähinnä sillä mielellä että mitähän tuo Tyyppi tuossa taas hehkuttaa, olenhan minä laukannut jo muutamaa päivää vaille kolme vuotta..? :D Muutaman hienon laukannoston jälkeen hyppäsin selästä palkkioksi, taluttelin tammaa hetken ja kävin vaihtamassa ratsastuskamppeet riimuun ja naruun - Mini pääsi ensimmäistä kertaa tänä keväänä vähän pidemmäksi aikaa ruohostamaan.

Jep, harjoittelen erinäköisiä harjansiistimiskeinoja..

2 kommenttia:

  1. Taitava Mini!
    Oliko ES huopa kovassakin alennuksessa kun näin repsahdit?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 50 euroa että ei se nyt ihan uloskantohinta ollut, ovh. taisi olla 69..? Mutta olen jo jonkin aikaa ihastellut tuota ja väritkin on just meidän.. Ja Minillä synttärit sunnuntaina.. Selityksiä, selityksiä ;)

      Poista