perjantai 21. lokakuuta 2011

Been there, done that, ensi vuonna uudestaan

No onpa se Helsinki International UB Horse Show'n tunnelma tälle vuodelle katsastettu, jos tuossa perjantain aamunäytöksen urheilullisessa tasossa nyt paljonkaan "tunnelmaa" pääsi syntymään. Ohjelmassa siis olivat Amateur Tour -finaalit (joita en montaa ratsukkoa seurannut, laiskasti heränneenä valuin Areenalle joskus puoli kymmenen tienoilla ja katsoin ratoja Tosi-Romeoon asti odotellessani expon aukeamista :P), U25 nuorten ratsastajien luokka, 5-7-vuotiaiden hevosten Black Horse -finaalit sekä International Welcome 140-luokka. Ei mitään mieleenpainuvan erityisjännää, mutta ei nyt raaskinut investoida kalliimpien näytösten lippuihin.

Vaikka kuinka olen vakiintunut suomenhevosharrastajaksi, heti kun voitan lotossa (toivottavasti jo huomenna) minulla tulee olemaan ladoslainen tamma. Kuvassa 7-vuotias HF Edelweiss, kelpaisi kyllä.
Exposta jännä oli sitäkin kauempana, tuntui että 99 % myyntituotteista oli ylihintaista Kingslandia jota ahdistuneena yritin kierrellä mahdollisimman kaukaa. Löysin itseni mm. ajattelemasta nähdessäni KL-pipoja alkaen 40 euroa, että onpa halpaa, jos vaikka.. Sitten kauankaivattu ystäväni realismin leka löi minua takaraivoon ja tajusin että jumalauta se on pipo, 40 euron pipo ei ole halpa, ei vaikka sen ovh kuinka olisi 80 euroa ja sen olisivat Indokiinan taitavimmat pikku orpolapset virkanneet sormet ruvella. Piste. Tarjouksista puhuttelevimpia olivat lähinnä useammalla ständillä 25 euron hintaan myydyt Eskadronin huovat uusimmissa kausiväreissä, mutta ihme kyllä pääni piti huopienoston totaalikiellon kohdalla. Etsittyä tallitoppaloimea ei löytynyt eikä ollut edes erityisiä ehdokkaita. Nahkaosasto oli joko halpaa kuivaa koppuraa tai hintaluokkaa Döbert/Stübben/Dyon jne. joten ohjien etsiminenkin sai jäädä kun ei tätä keskihintaosastoa ollut tarjolla ollenkaan.

Pääsin minä rahoistani kuitenkin, pelko pois. Agrimarketin osastolta nappasin poistorekeistä Horzen toppaliivin (kääntömalli harmaaruutu/musta) ja harmaat ratsastushousut sekä Supreme Horse Caren ihorasvaa (joka muuten haisee, tuntuu ja maistuu 100 % Helosanille ja lieneekin sitä, siinä missä kaikkien SHC-rehujen tuoteselosteet ovat yksi yhteen Racingin vastaavien kanssa) tarjouksessa kolme putkiloa kympillä. Maistuu siksi että Helosan on myös maailman parasta huulirasvaa, mikä on myös syy miksi ilahduin riemunkiljahduksiin asti Pharmaxinin osastolla. Niillä nimittäin oli minituubeja taas!!! Niitä takavuosina hamstrasin aina taskut täyteen ja näin ne kulkivat aina mukana huulia ja käsiä kosteuttamassa kun hätä oli suurin (ja helposti niistä sipaisee hevostenkin ruvet ja nirhaumat kun tuubi aina kulkee mukana). Mutta eiväthän ne ikuisesti riittäneet. Kun viime vuonna päätin monivuotisen hissiboikotin, olikin pettymys karvas kun minituubeja ei ollut :( Nyt niitä kuitenkin ostin kymmenen, ja jo nyt kadun etten kuitenkin ostanut enempää. Herkkien käsieni hemmotteluun päädyin ostamaan myös yhdet toppahanskat (talveksi onkin jo varastossa niin paljon hanskoja, että todennäköisesti ehdin hukata puolet ennen pakkasia) sekä valkoiset Roecklin Light & Grip talvimallit. Jälkimmäisten peruste kai oli että minulla on Vermon valtakunnallisiin lämpimät hanskat, ja hintakin oli vain 20 euroa. Mitähän vielä.. Hevosurheilun ratsuseinäkalenteri 2012 satulahuoneeseen killumaan, sekä Reilu-Metrin sarjakuva-albumi. Ihan tarpeeksi siis näissäkin, vaikka ihan tarpeellista tavaraa pääsääntöisesti. Siihen ei nyt tässä tarvitse puuttua, kuinka monet ratsastushousut minä omistan ja kuinka vähän minä ratsastan ;)

..Tässä tallitoppaloimea etsiessä voisi tosin muistaa nekin loimet joita jo omistaa. Keväällähän ostin kuvan ihanuuden Hööksiltä, se tosin on oikeasti ulkotoppis, mutta miksei se tallissakin menisi. Nyt kun Mimmulle on fullneck-toppis talveksi ulkoiluun, jäisi tuo joka tapauksessa käyttämättä.. (Niin ja onhan Mimmulla tietysti tallitoppaloimikin jo ennestään, mutta se on edestä aika pinkeän mallinen, joten olen nyt katsellut uutta sen vuoksi.) Tuo loimi on muuten nyt alessa Hööksillä, kannattaa tsekata.

Sitten jos joku ihmettelee miksi tänä syksynä klipannut Mimmun pään, niin tuota sopii katsoa ja miettiä. Ei jessus mikä karvamuumi. Alla vähän siistimpi painos..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti